PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

˝Tíz évig nagyon nehéz ott maradnod a világ topfutballjában˝

Távozott a legenda. Egy korszak véget ért ezzel.

Már egy éve tudvalevő, hogy a Manchester City klasszisa, David Silva kereken tíz év után búcsúzik a manchesteriektől. A spanyol játékmester ez idő alatt egyértelműen csapata egyik vezére volt, Vincent Kompany után pedig egy szezon erejéig a kapitányi karszalagot is viselhette a Cityben, és talán nem túlzás azt állítani, hogy a 'korszakos zseni'-vé nőtte ki magát. Tizennégy megszerzett trófea mellett a 2016-17-es szezonban csapata legjobbjának is megválasztották, Silva igazi erénye azonban az volt, hogy gyakorlatilag komolyabb hullámvölgy nélkül, ugyanazon a magas szinten teljesített, sőt az idő előrehaladtával bizonyos játékelemekben fejlődni is tudott. 

A gólpasszokat tekintve egyértelműen kiemelkedett a teljes Premier League-mezőnyből. 93 assziszttal a liga örökranglistáján jelenleg a hatodik helyet foglalja el és csak olyanok előzik meg, mint Dennis Bergkamp (94), Frank Lampard (102), Wayne Rooney (103), Cesc Fábregas (111) vagy Ryan Giggs (162). 

Nem véletlen, hogy műsorvezetőnk Baumstark Tibor, illetve szakértőink, Szekeres Adrián és Galambos Dániel is csak a legnagyobb tisztelet hangján tudtak beszélni Silva teljesítményéről. Tibi egyenesen legendának nevezte, de Adrián is méltatta a 34 éves középpályást.

˝De jó lenne még egy szezonon keresztül látni és akkor biztos vagyok benne, hogy belépne a 'százasba', vagy akár a harmadik hely környékére is odaérhetne. Nyilván nem kell szégyenkeznie, mert ez egy akkora nagy szám, hogy - az aktívak közül csak Milner van ott - nem nagyon fenyegeti az a veszély, hogy a közeljövőben bárki is belépne ide.˝

A videóra kattintva megetekintheted a teljes beszélgetést.


2020. augusztus 3. 12:43

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS