PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

A világ leggazdagabb csapatává tették volna az angol gárdát, de kihátráltak

Megunta a várakozást a szaúdi befektetőcsoport.

A Newcastle Unitednak ismét várnia kell arra, hogy új tulajdonosa legyen, mert a 300 millió fontos ajánlatra, amit Mike Ashley, jelenlegi tulajdonos kapott, még mindig nem adott választ a Premier League, így azt visszavonták.

A Szarkák szurkolói már évek óta várnak arra, hogy tulajdonosváltás legyen, hiszen Ashley regnálása alatt már kétszer kiesett a PL-ből a gárda és az eredmények mellett az átigazolásokban sem brillírozik a csapat. Mike Ashley már 2017 óta próbálja eladni a klubot és úgy tűnt, hogy 2020-ra sikerült egy tökéletes vevőt találnia, de az angol üzletember útjába állt a Premier League, ami miatt meghíusult az üzlet.

˝Nagyon nagyra értékeljük a futballkubot és a newcastle-i közösséget, de sajnos úgy kellett döntetnünk, hogy visszavonjuk a Newcastle United FC-re tett ajánaltunkat. A túl hosszúra nyúló folyamat során lejárt a tulajdonosok és a befektetőcsoport közötti megállapodás és a jövőben már nem tarthattuk fent az ajánatunkat˝ - olvasható a befektetők közleményében.

A szaúdi hátterű befektetőcsoport vásárlási szándékát megerősítő papírok már a Premier League és az FA asztalán voltak. De a PL még mindig nem adta áldását az üzletre, így a vásárolni szándékozó befektetők türelme elfogyott, ezért hátráltak ki.

A megállapodás korábban már áprilisban létrejött, így azonban Mike Ashley tulajdonos  300 millió fontos üzlettől esik el.

A szaúdi befektetőcsoport 260 milliárd fontból tud gazdálkodni, ez az összeg több, mint tízszer annyi, mint amennyi pénze van a Manchester City jelenlegi tulajdonosának, Manszúr sejknek. Ha létrejött volna az üzlet, akkor a Newcastle United tulajdonosai lettek a sportvilágban a leggazdagabbak.

A fenti videóra kattintva megnézheted a Newcastle egyik legjobb mérkőzését a szezonban, amin a Manchester Unitedet győzte le a gárda.


2020. július 31. 11:07

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS