PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

˝Nem engedték futballozni, el kellett szöknie otthonról és a csúcsra ért˝

A lehetetlen küldetésre vállalkoztak – ez lett belőle. Egészen lenyűgöző sikertörténet.

A legutóbbi Britannia magazinban szakértőink szinte lehetetlen küldetésre vállalkoztak, amikor a Premier League-et fölényesen megnyerő Liverpool legjobbját keresték. A Vörösök 40 éves élő legendája, Michael Owen korábban azt mondta, hogy nála a végül 18 góllal a mesterlövészek közt hatodik helyen végző Sadio Mané volt a legjobb. A szakértői székben ülők közül Szekeres Adrián egyértelműen osztotta a többek közt a Real Madridban és Manchester Unitedben is megforduló egykori csatár véleményét, és bár Galambos Dániel szerint is lenyűgözően teljesített a szenegáli támadó, szerinte a Mersey-parti alakulatból nehéz egy embert kiemelni, semmint az átlagnál eleve nagyobb belső ösztönző és mentális erőt, amit Jürgen Klopp motivációs képességei csak még inkább zabolázatlanná tettek. 

˝Ha a Liverpool titkát keressük, nagyon fontos, hogy ebben a csapatban csupa olyan játékos játszik - vagy legalábbis a döntő többségük ilyen - akikben valami nagyon erős belső hajtóerő lakozik. Mélyről jöttek és a csúcsra akartak érni. Mané szegénységből jött, nem engedték futballozni - mert ott nem az volt a módi - és el kellett szöknie otthonról, hogy futballistává válhasson. Ezt megtette és a világ futballjának csúcsára ért, de Szalah is ugye hosszú-hosszú órákat buszozott ahhoz, hogy egyáltalán edzésre mehessen. Firmino mélyszegénységből jött szintén, tehát lehet sorolni a játékosokat, akikben valami hatalmas belső motiváció lakozik, és még kaptak egy ilyen edzőt, aki meg aztán így tud rájuk hatni˝ - zárta mondandóját Dani. 

A stúdióban ülők közül Baumstark Tibor is más véleményen volt, műsorvezetőnk a védekezés mellett támadásban is rendkívül hatékony Trent Alexander-Arnoldot látta a legjobbnak. 

A videóra kattintva megtekintheted a statisztikákkal és érdekességekkel is teletűzdelt beszélgetést. 


2020. július 31. 8:37

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS