PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

˝Főnyeremény, ha ilyen kilencesed van˝ – Gera Firminóról

Az egykori magyar válogatott játékos, posztján, abban a szerepkörben, melyben játszik, a világ legjobbjának nevezte a brazil kiválóságot. 

A pénteki Britannia előtt már jól megszokható, rövid elemzésekkel tarkított rovatunkban, ezúttal a Liverpool ˝hamis kilencesét˝, Roberto Firminót és játékát elemeztük ki. Tibi vendége ezúttal Gera Zoltán volt. Az egykori válogatott labdarúgó szuperlatívuszokban beszélt a brazilról, aki szerinte posztján a legjobb, kiváló személyiség és egyértelműen a csapatérdek alá képes rendelni a játékát, így minden edző álma, hogy hasonló játékosa legyen. Zoli a Fulham labdarúgójaként játszott hasonló szerepkörben, mint a brazil, így könnyebben megérthetjük, hogy a Liverpool kiválósága hogyan dolgozza fel, hogy kevésbé van reflektorfényben, mint a támadótrió másik két tagja.

˝Az a finomság, ahogyan kezeli a labdát...A társak is szeretnek vele együtt játszani. Nem rúg húsz gól felett, de nagyon hasznos. Ha választhatnék egy klasszikus gólszerző és egy Firmino-típusú játékos között, egyértelműen őt választanám. Szalah és Mané is megbecsüli a játékát, tudják, hogy a kulcspasszokat tőle fogják kapni. Mindig van a játékában valamiNem tudok nála hatékonyabb, jobb játékost. Ha én lennék az edzője, nem kívánnék jobbat nála. Az a két játékos, aki mellette játszik, Mané és Szalah személyében, magas szintet képvisel, így nem neki kell gólokat szereznie. Ha két olyan szélsővel játszanának, akik kevesebb gólt rúgnak, akkor lehet, hogy nagyobb nyomás alá kerülne.˝ - méltatta Gera a Vörösök csatárát.

Gera szerint Jürgen Klopp nem forradalmasította - sokkal inkább felismerte -hogy a kilences pozícióban a leghasznosabb a brazil támadó, aki a német letámadásra épülő rendszerében az egyik legfontosabb láncszem. Hogy miért? Zoli elmondja a videónkban. 

Britannia pénteken, 18.40-kor a Spíler1 TV-n.


2020. május 29. 13:45

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS