PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Kétarcú mérleg: Reformok, veretlenség, krízis – célkeresztben Wenger és az Arsenal

Arséne Wenger jött, látott és egy ideig győzött - a semmiből érkezve lett veretlen és a PL egyik legnagyobbja,rekordját Alex Ferguson, Pep Guardiola és Jürgen Klopp sem tudta megcsinálni ezidáig. Mégis felemás érzésekkel tekinthetünk vissza a francia menedzser és egykori csapata teljesítményére.

Jó hírrel szolgálunk olvasóinknak: péntekenként újabb videósorozatot tekinthetnek meg weboldalunkon, ugyanis szerkesztőnk, Bán Tibi és két jól ismert kommentátorunk, Márkus Ádám, valamint Somos Ákos jóvoltából elindult a 'Premier League archive', amelyben – ahogyan a nevében is szerepel – régi Premier League-meccsekről és ikonokról esik szó.

Mostani adásunkban a legfőbb téma az Arsenal és egykori legendás menedzsere, Arséne Wenger volt. Márkus Ádám kommentátorunknak a kétarcúság, Somos Ákosnak pedig a hűség és a kitartás mellett, Sir Alex Ferguson, illetve kettejük rivalizálása jutott elsőként eszébe. A trió kibeszélte mitől is volt különleges, ˝milyen új ízeket hozott˝ a Premier League-nek a francia, emellett pedig természetesen skót edzőkollágájával való csörtéi és összehasonlítása is megkerülhetetlen részét képezte az adásunknak.

Bár a mai napig egyetlen, a PL-ben veretlenként végző csapat a 2003-04-es Arsenal, nemzetközi szinten mégsem sikerült az áttörés, mindössze egy Bajnokok Ligája-döntőt játszott a klub. A veretlen-szezon után aztán jött a kisebb, ám annál hosszabb - máig eltartó - válság, régi fényét pedig azóta is csak keresi a londoni klub.  Az új stadion, a Premier League megerősödése vagy ezek együttese okozta az Arsenal 'mélyrepülését'? Milyen jövőkép áll az Ágyúsok előtt?

A videóra kattintva megtekintheted a teljes adást. 

A veretlen Arsenal utolsó bajnokiját pénteken tűzzük műsorunkra.

Arsenal-Leicester City, péntek, 19.00, SPÍLER1 TV

A jövő héten is érdemes lesz velünk tartani, amikor Gera Zoltán legemlékezetesebb pillanatait vesézik ki szakértőink. 


2020. május 29. 9:24

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS