PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Liverpoolban csúcsformában játszott, Londonban felért a csúcsra

Ronaldóval és Messivel azonban ő sem bírt. A Mersey partján volt a legtermékenyebb időszaka, de a Temze partján érte el a legnagyobb sikereit klubszinten. 

Fernando Torres gyakorlatilag a 2002-03-as szezontól kezdődően nem termelt 13 gól alatt a La Ligában. Pedig 'El Nino', azaz a Kölyök alig 18 éves volt, amikor megkerülhetetlen kezdőjátékosa lett a Matracosoknak. Sorozatban 13, 20, 16, 13, és14 góllal zárt a bajnoki szezonokban. 23 évesen aztán bekövetkezett a madridiak számára elkerülhetetlen. Torres 34,2 millió fontért cserébe a Liverpoolba szerződött. A spanyol támadó szintet lépett, valósággal berobbant Angliában, ahol első gólját - későbbi csapata, a Chelsea ellen (1-1) - már augusztusban meglőtte, innen pedig nem volt megállás, 24 találattal zárt a PL-ben, melynek végén Cristiano Ronaldo mögött - holtversenyben Emmanuel Adebayorral - a második helyen végzett, míg ugyanebben az évben szintén Ronaldo, illetve Lionel Messi mögött harmadik lett az Aranylabda-szavazáson. További három szezon következett, és bár a 20 gólos határelérése álom maradt, ezt inkább sorozatos sérüléseinek köszönhette, 24 bajnokinál többet egyik szezonban sem játszott. A Mersey partján semmit nem nyert, mégis itt játszott a legmagasabb szinten, 2011-ben aztán Londonban folytatta, a Chelsea-vel - ahol már soha nem találta régi önmagát - a Bajnokok Ligáját, az Európa-ligát és az FA-kupát is begyűjtötte, emlékezetes momentumban azért Londonban is volt neki bőven része, elég, ha csak a Barcelona ellen szerzett, BL-döntőt érő találatára gondolunk.

A Kölyök karrierjéről írtunk korábban bővebben itt.

A videóra kattintva pedig  megtekintheted Torres első gólját Liverpoolban. 


2020. május 28. 10:23

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS