PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   KOMMENTÁLJ!   I   Spíler Extra

Koronavírus: Rooney szerint szégyen, ahogy a labdarúgókat kezelik

A Manchester United egykori legendája szerint kutyaszorítóba kerültek a futballisták, amiből nem jöhetnek ki jól.

Mint arról korábban beszámoltunk, az angol Premier League harminc százalékos bércsökkentésre szerette volna rábírni a labdarúgókat, ám a játékosok szakszervezete ebbe nem egyezett bele.

Gary Linekert követően a jelenleg angol másodosztályban szereplő Derby Countyban futballozó Wayne Rooney is kifogásolta, ahogyan a liga és a kormányzat a koronavírus-járvány okozta helyzetet kezeli. A 34 éves támadó a Sunday Timesban írt hosszú, érzelmes értekezésének hasábjain a kormányt és a Premier League-et egyaránt keményen bírálta. 

Rooney ugyanakkor már az elején leszögezte, hogy amennyiben csapata vagy a kormány segítséget kérne tőle, szívesen venne lélegeztetőgépeket, vagy állná a nővérek fizetését is, ebben az esetben azonban pontosan szeretné tudni, hogy hová mennek a milliói. Emellett a legnagyobb problémát a kormány és a PL kommunikácóban látja: úgy érzi a a játékosokra gyakorolt nyilvános nyomás nem hasznos ebben az esetben. 

˝Furcsának tűnt számomra, mert minden más döntést zárt ajtók mögött hoznak meg, ezt meg nyilvánosan be kellett jelenteni. Miért? Szégyen, ami az utóbbi napokban történt. Persze, a futballisták sok pénzt keresnek, és van miről lemondaniuk, ugyanakkor ezt esetről esetre kellene megvizsgálni. Minden klubnak le kellene ülnie a játékosaival, és elmagyarázni nekik, hogy milyen megtakarítások szükségesek a túléléshez. A játékosok elfogadnák ezt. Az egyik azt mondaná, fel tudok ajánlani harminc százalékot, a másik azt, hogy én csak ötöt. Nekem személy szerint semmi problémám sem lenne azzal, ha nem lennének egyformák a terhek, és valakinek többet kellene fizetnie. Nem hinném, hogy ebből probléma adódna az öltözőben. Ebből a helyzetből már nem jöhetünk ki győztesen. Akárhonnan is nézzük, könnyű célpontok vagyunk. Eleve a fizetésünk fele elmegy adóra, az a pénz a kormányhoz kerül, azon keresztül pedig eljut az egészségügyhöz." - írta Rooney.

Rooney korábban a pályán is nagyot alkotott, legszebb PL-momentumait a videóra kattintva tekintheted meg. 


2020. április 6. 14:08

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS