PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   KOMMENTÁLJ!   I   Spíler Extra

Ügynöke elmondta, miért igazolt Ronaldo a Manchester Unitedhez
Ügynöke elmondta, miért igazolt Ronaldo a Manchester Unitedhez

Volt egy tényező, amivel egy klub sem rendelkezett a manchesterieken kívül.

Cristiano Ronaldo 2003-ban a Sporting Lisszabontól került a Manchester Unitedhez, ugyanakkor olyan csapatok versenyeztek még portugál kegyeiért, mint a Liverpool vagy az Arsenal. Egy jelentős tényezővel azonban az említett csapatok közül egyik sem rendelkezett a Uniteden kívül. Ez pedig Sir Alex Ferguson.

A portugál szuperügynök és nem mellesleg Ronaldo személyes jó barátja, Jorge Mendes egy interjúban most elárulta, miért a Unitedet választotta az ötszörös aranylabdás.

Ronaldo és csapata az előszezonban a Manchester Uniteddel játszott, az akkor 18 éves támadó pedig egész egyszerűen lenyűgözte a United-játékosokat, ahogyan Ferguson a könyvében is írta, többen is ostromolták őt a repülőgépen hazafelé, hogy szerződtesse őt. 

A pletykák szerint azonban már Ferguson a mérkőzés szünetében telefonált, mert szerette volna leigazolni Ronaldót, ami nem sokkal utána sikerült is.

Mendes elmondása szerint ez azért sikerülhetett a Vörös Ördögöknek, mert az említett csapatok közül csak ők nem akarták őt a szerződtetése utáni első évben kölcsönadni a Sportingnak. A Sport Businessnek adott interjújában Mendes elmondta, hogy mekkora szerepe volt a skót edzőlegendának, hogy végül kliense az Old Traffordra került.

˝Mindig azt mondtam, minden átigazolásban végül a legfontosabb tényező az edző. Cristiano Ronaldo tökéletes példa erre. Minden klub őt akarta, de mindegyik még egy évre inkább kölcsönbe visszaadta volna a Sportingnak. Az egyetlen személy, akiről úgy tűnt, hogy hajlandó azonnal számolni vele, Sir Alex Ferguson volt. Kétségtelen, ez volt a legjobb megoldás abban az időben." - nyilatkozta Mendes a SportBusiness-nek.

˝Nem kellett kétszer meggondolnom, hogy a Manchester United az ideális klub a számára. Biztos vagyok abban, hogyha a Sportingnál marad, felét sem játszotta volna, mint amennyit a Unitednél az első szezonban, és amely végén a szurkolók a legjobb játékosnak választották.˝

Ronaldo 292 meccsen 118-szor volt eredményes United mezben az Old Traffordon eltöltött hat év alatt, mielőtt 2009-ben a Real Madridhoz igazolt volna, akkori rekordnak számító 94 millió euróért. Jelenleg 838 klubmeccsen 626 gólnál jár.


2020. március 31. 13:15

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS