PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Elképesztő rekordokat dönthet meg a Liverpool
Elképesztő rekordokat dönthet meg a Liverpool

Hihetetlen szezont futnak Jürgen Kloppék.

Amikor a Liverpool huszonegy forduló után 64 egységgel állt a tabella élén, akkor megdöntötte az európai top öt bajnokság pontrekordját, amennyit valaha csapat szerzett ennyi forduló alatt. Jelenleg a 25. forduló után 73 pontja van a Vörösöknek, és nem úgy tűnik, hogy lassítanának a tempón.

Ám elképesztő szezonja alatt még rengeteg rekordot megdönthet a gárda. Hazai pályán például eddig mind a tizenhárom összecsapását megnyerte, és még soha egyetlen csapat sem tudta az összes otthon játszott találkozóját megnyerni egy szezon során (a Chelsea, Manchester United, Manchester City triónak sikerült 18-at). 

A legtöbb egymás után megnyert mérkőzés rekordját is Pep Guardiola tartja 18 győzelemmel, a Liverpoolnak jelenleg tizenhat van és február 29-én a Watford ellen léphetnék át ezt a határt. Ugyancsak győzelmekkel kapcsolatos, hogy egy szezon alatt 32 a legtöbb (a Manchester Citynek), amitől jelenleg nyolcra vannak Kloppék tizenhárom fordulóval a szezon vége előtt.

A legtöbb pontot egy szezon alatt szintén Guardiola csodacsapata szerezte meg, kereken 100-at, a listavezető 112 egységet gyűjthet, ha az összes további mérkőzését megnyeri, és a Mersey-partiak lehetnek az Arsenal után a másodikak, akik nem kaptak ki egyetlen meccsen sem egy idényen belül.

Elképesztő rekordok, hihetetlen statisztikák, de egyelőre úgy tűnik, hogy a Liverpoolt ebben a szezonban senki nem tudja megállítani, már ami a bajnokságot illeti.


2020. február 13. 12:53

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS