PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Piqué mindent megnyerne az előttünk álló idényben a Barcelonával
Piqué mindent megnyerne az előttünk álló idényben a Barcelonával

A katalánok ikonja elmondta, a csapat nem fogja eldobni azért a spanyol bajnokságot és labdarúgókupát, hogy előnyben részesítse a Bajnokok Ligáját.

Ha a spanyol labdarúgóbajnokság két titánját nézzük, a Barcelonát és a Real Madridot, egyértelműen kijelenthető, hogy a legnagyobb riválisokról beszélhetünk. Azonban, míg a Barcelona az elmúlt évtizedben uralta a La Ligát, a nemzetközi porondon a Real Madridnak sikerült jobban a szereplés. A katalánok ráadásul az elmúlt két évben drámaian hullottak ki a Bajnokok Ligájából, óriási előnyt eldobva. 

A gránátvörös-kékek védője, Gerard Piqué – noha bízik abban, hogy az előttünk álló idényben sikerül az áttörés a nemzetközi színtéren is, ezzel fájdalmas pofont adva a királyi gárdának – úgy érzi, sokan alulértékelik a spanyol bajnoki címet.

˝Sokan úgy gondolják, hogy a La Liga-címért nem kell megküzdeni, pedig a véleményem szerint egyáltalán nem kis dolog, hogy nyolcszor az élen zártunk az elmúlt tizenegy évben – nyilatkozta Piqué a felkészülés során Miamiban. – Megtehetnénk, hogy eldobjuk a bajnokságot és a kupát, és csak a Bajnokok Ligájára koncentrálunk, de nem játszunk orosz rulettet. Lefektetünk egy nagyszerű alapot az évad első felében, hogy tavasszal ezt a nemzetközi porondon csak meg kelljen nyújtani.˝

A 32 éves játékost Neymar esetleges visszatéréséről is megkérdezték.

˝Ő egy nagyszerű futballista, aki ismeri a várost, a klubot, az öltözőt. Azokhoz az emberekhez tartozom, akik rendkívül boldogak lennének, ha visszatérne. De tudom, hogy bonyolult a szerződtettése, és szerintem egyáltalán nincs gond, ha most nyáron nem költözik Barcelonába. Nagyszerű csapatunk van, egy olyan keret, amellyel minden trófeáért harcba szállhatunk˝– felelte.


2019. augusztus 7. 12:29

Címkék: labdarúgás La Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS