PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra

Matuz Krisztián: A hétvége egyik legnagyobb jelentőségű mérkőzése
Matuz Krisztián: A hétvége egyik legnagyobb jelentőségű mérkőzése

Kommentátorunk megosztotta várakozásait a La Liga 27. fordulója előtt.

Athletic Bilbao-Espanyol (Élő közvetítés)

"Mindkét csapat stabil helyzetben van, azonban látva a tendenciát eltérőek a célok. A Bilbao az edzőváltás óta kifejezetten jól teljesít, bár legutóbb simán kikapott Valenciában. Ez volt mindössze a második veresége azóta. Garitanóval a San Mamésben még veretlen, miközben az Espanyolnak nagyon nehéz időszakai voltak, bár az előző öt meccsen nem kapott ki és úgy tűnik rendezte a sorokat. Nyilván megnyugvást jelenthet számára, hogy a bentmaradás jó eséllyel meglesz. A két csapat közül, főként a Bilbao az amelyik előre nézegethet. Ezt a meccset neki muszáj megnyerni otthon."

Alavés-Eibar

"Sok baszk házimérkőzés közül az egyik. Az Alavés stabilan nemzetközi kupaindulást érő helyen van. Ezen a mérkőzésen inkább neki kéne dominálni, kérdés, hogy erre mennyire lesz képes. Emellett az is érdekes lesz, hogy az Eibar, amely odahaza ragyogó, az idegenbeli egy-egy pontszerzésen túl képes lesz-e nagyobb bravúrra. Az ő mégjobb szereplésének ez a gátja egyelőre. Könnyen lehet, hogy elvisz legalább egy pontot Vitoríából is. Kifejezetten kiegyenlített mérkőzés lesz."

Atlético Madrid-Leganes (Élő közvetítés)

"Kedden Torinóban játszik BL-nyolcaddöntő visszavágót az Atltéico, tehát könnyen lehet, hogy rotálni fog Siemone, de ha így is lesz nem hiszem hogy nagyon megérzik ezt. Van játékos bőven, van kihez nyúlni, ilyen esetekben. A védelem úgy teljesít, ahogyan azt korábban megszoktuk tőle. A Leganés stabil, szinte bárkinek megnehezítheti a dolgát, ugyanakkor idegenben közel sem olyan jó, mint hazai pályán. Rotáció ide-oda, ezt a meccset nyernie kell az Atléticónak. Különösen annak tükrében, hogy a Barcelona elsőszámú és könnyen lehet, hogy egyetlen üldözője. Azt is megkockáztatom, hogy kapott gól nélkül kéne nyernie."

Barcelona-Rayo Vallecano (Élő közvetítés)

"A listavezető és a bajnokság legtöbb gólt szerző csapata, a liga egyik leggyengébb védelme ellen. A Rayo esetében árnyalja a képet, hogy a góljaik többségét otthon kapták, mert bátrabban futballoznak. A Barcánál is hasonló a helyzet, mint az Atletinél. Azzal a különbséggel, hogy ők szerdán játszanak. Itt is elképzelhető a rotáció, de bármilyen összetételben hozni kell ezt a meccset. A Rayo az utóbbi hetekben - a Leganés elleni sorsfordító meccs óta - sorra veszíti el a mérkőzéseket. Nem gondolom, hogy ez a sorozat most szakad meg."

Getafe-Huesca (Élő közvetítés)

"Helyezések alapján sima hazait kéne mondani, de azért az Huesca nagyon szépen felkapszkodott, annak ellenére, hogy még mindig utolsó. 3 pontra van a bennmaradástól jelenleg és előző öt meccséből csak egyet veszített el és hármat is megnyert. Megverte többek között a Sevillát legutóbb. A téli erősítései kifejezetten jól sikerültek és a védekezést is sikerült stabilizálni. Ami azért érdekes, mert a Getafénak sem a támadójáték az erőssége, hanem a védelme. A múlt idő használata akár indokolt is lehet, mert elkezdte kettesével rugdosni a gólokat. Irtózatosan jó formában vannak a csatárai, főként Mata és Molina. A Getafénál nem hajlandók a BL-ről és a nemzetközi kupás helyekről beszélni, az Huesca pedig az életéért küzd hétről hétre. Izgalmas lesz."

Celta Vigo-Betis

"A Celta is az életéért küzd. Legutóbbi 11 meccséből midössze egyet tudott megnyerni. A héten edzőváltás volt nála. Cardozó helyét Fran Escribá váltotta, ilyenkor mindig felvetődik a kérdés, hogy egy új edző milyen impulzusokat hoz. Aspas hiánya abszolút kihat a csapatra, olyan, mintha lefejezeték volna őket a vezér nélkül. Az ellenfél is teljesen kiszámíthatatlan, képes legyőzni a legjobbakat, aztán kilátástalan produkciót nyújtani. A múlt hete nem sikerült jól: A Celta legyőzte ők és kiesett a kupából is. Állítólag az eddig imádott Setien távozását követelték a nézők, ezzel együtt a Betis ott van a kupaindulás környékén, de a kiegyensúlyozottság hiányzik. Nem lehet tudni, hogy vasárnap délben éppen melyik arcát mutatja." 

Girona-Valencia

"A hazaiak hat tétmeccset buktak zsinórban, aztán jött a Real elleni győztes meccs és azóta gólt sem kaptak. Komoly visszaesés után, kezdenek kiegyenesedni, de ez a Valenciára is igaz. Az ő esetükben mindig az a kérdés, hogy a döntetleneket hogyan tudják győzelemre konvertálni. A kupában, a bajnokin és az Európa Ligában is nyertek. Sok meccsük van, idegenben nem lesz egyszerű a Montiliviben nyerni, azzal együtt, hogy a Gironának nem nagyon ment otthon."

Levante-Villarreal

"A Villarreal is hasonló cipőben jár, mint a Celta, annyi különbséggel, hogy ő egyrészt vonal alatt van, másrészt érdekelt a nemzetközi kupában. Szentpéterváron verte a Zenitet 3-1-re. Kétarcú csapat, egyelőre az edző sem találja a megoldást a kiegyensúlyozottságra. Utolsó négy meccsén nem lőtt gólt idegenben, Szentpéterváron meg vágott hármat. A Levante is kétarcú, de amikor hasonló csapattal játszott, akkor a Celtát nagyon elverte, rúgott neki egy négyest idegenben. Ebben a meccsben bármi benne van, pro és kontra. Megjósolhatatlan kimenetelű mérkőzés, de feltétlenül érdekes lesz."

Sevilla-Real Sociedad (Élő közvetítés)

"A hétvége egyik legnagyobb jelentőségű mérkőzése. Egyrészt, mert két pont van köztük. Legutóbbi öt meccsén egy pontot szerzett a Sevilla úgy, hogy előtte 5-0-ra megverte a Levantét. Nem tudták legyőzni a Slavia Prahát az Európa Ligában, abszolút nincsen jó passzban. Eközben a Sociedad ott van mögötte, és szuper az edzőváltás óta a csapat, azzal együtt, hogy az Atléti simán megverte őt legutóbb. Alguacíllal ez volt az első veresége. Sevillában nagyon komoly támadópotenicál van, a Sociedad pedig jól védekezik. Kérdés, hogy ebből mi sül ki. Jövő héten visszavágó lesz Prágában, tehát a Sevillának arra is kell figyelnie valamelyest." 

Valladolid-Real Madrid (Élő közvetítés)

"A legfontosabb hír, hogy Solarival a kispadon indul neki ennek a mérkőzésnek a Real, holott voltak arra utaló jelek, hogy már most távozik. Egybehangzó sajtóhírek szerint így is megvannak számlálva a napjai. Döbbenetes, de egy hét alatt minden elveszett a Real számára. Kiesett a BL-ből, a kupából és úgy tűnik, hogy a jelenlegi 12 pont is ledolgazhatatlan hátrány a bajnokságban.Nagy csoda lenne, ha megelőznék a Barcát vagy akár az Atlétit. Most egy olyan időszak jön a Real számára - annak minden nehézségével -, hogy jobbára alsóházi csapatokkal találkozik. Mindeközben botrányok színesítik a Real életetét, ami értelemszerűen nem könnyíti meg a dolgukat. Ramos összeveszett az elnökkel, Bale nem várta meg a mérkőzés végét, Isco nem szállt fel a csapatbuszra. Rengeteg probléma, hihetetlen sok egót kell kezelni. Lehet nem válik hátrányukra, hogy most nem otthon kell játszaniuk. Nem is kell túlságosan messzire utazniuk, talán nem lesz bennük az a görcs sem idegenben. A Valladolid játékosainak szériái voltak, de az a széria, amiben most vannak, kipörgetheti őket a bajnokságból. Öt meccsből 1 pontot szereztek. 1 gól négy góltalan meccs után. Szerintem teljesen visszaállnak és a Real ellen ez abszolút járható út. Elképzelhetőnek tartom, ahogy a Barcelona dolgát megnehezítették, ez most is sikerül. Kríziskezelésre kiválóan alkalmas ez a játék. Ha felállt fal ellen nem jön az ötlet csak a görcsösség, akkor nem lesz a madridiaknak egyszerű ez meccs." 


2019. március 8. 13:10

Címkék: labdarúgás La Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS