PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Mindenki örül a videóbírónak
Mindenki örül a videóbírónak

A technikai újításnak köszönhetően több fontos ítélet született a La Liga első három fordulójában.

29 meccs, 364 vizsgált eset, 10 megváltoztatott ítélet, 1/2.9 meccs, 7 gól, 2 tizi 1 rossz játékosnak adott lap. Ez eddig a videóbíró, a VAR mérlege a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban.

A La Ligában ebben a szezonban vezették be a játékvezetők munkáját segítő újítást, amelynek eddigi működése a visszajelzések alapján a játékosok, edzők, klubvezetők és a szurkolók tetszését egyaránt elnyerte.

A videóbíró segítségét igénybe véve az első 3 fordulóban 364 esetet vizsgáltak a szakemberek a meccsek közben, ez meccsenkénti átlagban 12.55-öt jelent (összesen 29 találkozón, ugyanis a Rayo Vallecano-Athletic Bilbao összecsapást elhalasztották).

Az összes vizsgált eset 2.8 százalékában kellett megváltoztatni az ítéleteket. Ez azt jelenti, hogy 2.9 meccsenként volt erre példa. A videóbírót abban a következő esetekben lehet használni: gólok, büntetők, azonnali, illetve rossz játékosnak adott piros lapok, ha egyértelműen rossz ítélet született, illetve komoly incidensről marad le a játékvezető. 

A tíz, videóbíró segítségével megítélt eset között 7 gólt, 2 büntetőt és 1 téves játékos-azonosítást találhatunk. A 7 gól esetében 5-ször les miatt, 2-szer pedig a gól érvényességem, illetve a gólt eredményező akció során elkövetett szabálytalanság volt a vizsgálat oka. 

Forrás: laliga.com


2018. szeptember 8. 9:57

Címkék: labdarúgás La Liga Videóbíró


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS