PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

˝Kétszázhúszezer forintot˝ fizetett Messi a saját mezéért

Méltón búcsúzott Maradonától, a szövetség azonban kevésbé volt elnéző az argentin klasszissal.

Mint korábban írtuk, 4-0-ra nyert a Barcelona az Osasuna ellen a La Liga tizenegyedik fordulójában. A katalánok negyedik gólját Lionel Messi szerezte, aki egy Newell's Old Boys mezt vett fel a gránátvörös-kék szerelés alá, ezzel tisztelegve hatvanévesen elhunyt honfitársa, Diego Maradona előtt. Mindkét argentin klasszis játszott pályafutása során a Barcelonában és a Newell'sben is, Maradona karrierje "levezető" időszakában, míg Messi a kezdetén volt a rosariói klub játékosa. A mozzanatot a kevéssé empatikus spanyol szövetség fegyelmi bizottsága 600 eurós (nagyjából 220 ezer forint) büntetéssel "jutalmazta", míg a katalán klubot további 180 euró megfizetésére kötelezte.

A Barcelona bár korábban fellebbezett a döntés ellen, arra hivatkozva, hogy Messi csak Maradona emléke előtt tisztelgett a meze alatt viselt 10-es számú Newell's-dresszel, a liga azonban nem volt empatikus, a szabályok szerint járt el.

A bizottság hivatalos közleményében ugyanis az áll, hogy bár értékelik a gesztust, a mezlevételért sárga lapot kapó hatszoros aranylabdás klasszis azonban a szabályok ellen vétett, így tette - függetlenül attól, hogy miért követte el - a szabálykönyv szerint büntetendő.

A videóra kattintva megtekintheted a momentumot. 


2020. december 3. 16:45

Címkék: labdarúgás La Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS