PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Suárez: Elszomorít, hogy a Barcás barátaim problémákkal küzdenek

A klasszis támadó őszintén beszélt a Messivel való kapcsolatáról, a Barcelonánál kialakult helyzetről és saját érzéseiről is.

Sokak szerint méltatlan módon távozott Luís Suárez Barcelonából a rivális Atlético Madridhoz. Az uruguayi csatár a katalánoknál töltött hat szezon alatt 283 tétmérkőzésen 198 gólt jegyzett, amivel a klub történetének harmadik legeredményesebb játékosa Lionel Messi (634) és Cesar Rodriguez (232) mögött, ám Ronald Koemannak és még inkább az azóta már lemondó vezetőségnek nem kellett, így egy évvel szerződése lejárta előtt pénzzé tette őt a Barcelona. A 33 éves kiválóság a Marcának adott rövid interjút a hétvégén, melyben elmondta, nem az bántotta, hogy elengedték őt, hanem sokkal inkább a módja, jó barátjával, Lionel Messivel azóta is rendszeresen beszél és jól érzi magát jelenleg Madridban. 

Sokat beszélnek rólad a Barcelonnánál a gólok hiánya miatt. Érzed hogy hiányoljnak?

Nem, ez egy taktikai terv, új koncepció vagy nevezzük, aminek akarjuk. El kellett fogadnom, hogy nem volt már szükség rám Barcelonában, és persze mindenki levonhatja saját következtetéseit. Nekem a saját utamat kell járnom az Atléticónál, de természetesen elszomorít, hogy a barátaim problémákkal küzdenek. Ugyanakkor vannak ilyen sorozatok, egyszercsak majd megjönnek a gólok is. 

Lionel Messi első akciógóljára sokat kellett várni és láthatóan alig mosolyog. Mi a gondja?

Nagyon sokat beszélünk egymással, de őszintén szólva, amikor erre kerül a sor, az élet dolgairól és nem a futballról beszélünk. Például mindkettőnk gyermekének mostanában volt a születésnapja. Az életről beszélünk, a vírusról és minden másról, de a fociról nagyon keveset. Ilyenkor sokkal inkább a családjainkkal foglalkozunk, mintsem azzal, mi történik a futball világában. 

Boldog vagy az Atléticóban, de nem érzed úgy, hogy tiszteletlenek voltak veled? 

Nem, szomorú voltam és mint ahogy már mondtam, fájt a távozásom. Büszke vagyok. Nem akartak, de volt, ahol igen. Megtaláltam a boldogságot, és élvezem ezt az időszakot. 

Suárez jelenleg öt góllal holtversensyben a második a góllövőlistán, míg a Matracosok a vesztett pontok tekintetében vezetik a La Ligát. Egykori kiválóságuk, Diego Forlán szerint idén jó esélyük van, hogy a bajnokság mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerjék a fővárosiak.

A videóra kattintva megtekintheted Suárez előző szezonban lőtt góljait. 


2020. november 16. 14:12

Címkék: labdarúgás La Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS