PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

˝Már csak Brüsszelre várunk˝ – Kitilthatják a fogadóirodákat a La Ligában

Sokan kerülhetnek komoly gondba. Mi a jó megoldás?

Bátran kijelenthető, a futball és a sportfogadás mára elválaszthatatlanok lettek egymástól. A szerencsejáték-vállalatok az utóbbi időben marketingköltségvetésük egyre nagyobb szeletét költötték csapatszponzorációkra. Így próbálván még inkább odaférkőzni a világ legnépszerűbb klubjaiért rajongó milliók zsebeihez. Nos, ez az, ami egyre inkább szemet szúrt a spanyol kormánynak, egészen pontosan a Fogyasztóvédelmi Miniszériumnak, amely egy olyan törvényjavaslattal állt elő, ami a következő szezontól megtitltaná a La Liga-csapatoknak, hogy szerencsejáték-vállalatokkal szponzorációs szerződéseket kössenek. Ez vonatkozna a mez, a stadion és más felületek bérbe adására is. A jelenlegi La liga-klubok közül hétnek, ez a teljes mezőny 35 százaléka, fő szponzora fogadási társaság, amely igen komoly bevételi forrást jelent mindnyájuknak. Lett is ebből komoly felháborodás...

Egyrészt az időzítést kifogásolták, miszerint így is komoly költségvetési problémákat okoz a Covid által generált gazdasági krízis. Másrészt, szerintük, ha ez a törvénycsomag zöld lámpát kap, akkor annak rövid és hosszú távon is beláthatatlan következményei lesznek, nemcsak rájuk, hanem a teljes spanyol profi klubfutballra nézve egyaránt.

Mindenesetre a hivatal már csak Brüsszel jóváhagyására vár, ami véleményük szerint csupán formalitás. Ezek után adja magát a kérdés: Az említett törvényjvaslat akár precedens-értékűvé is válhat és átszivároghat más topbajnokságokba is? ha ez megtörténik, onnantól kezdve nem spanyol, hanem európai ügyről beszélünk majd. 

Ördögtől való dolog, hogy sportfogadási oldalak támogatnak labdarúgóklubokat? Dr. András Krisztinát, a Corvinus Egyetem docensét kérdeztük. 


2020. november 16. 15:59

Címkék: labdarúgás La Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS