PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Merész kijelentés: ˝Messi nyerte a kupákat a Barcelonának, nem Guardiola˝
Merész kijelentés: ˝Messi nyerte a kupákat a Barcelonának, nem Guardiola˝

A német szerint Lionel Messi kulcsszerepet játszott Pep Guardiola rendszerében, nélküle az kevésbé működött volna ilyen jól.

A Bayern München és a Wolfsburg korábbi trénere, Felix Magath legutóbbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy a Barcelona sikerei sokkal inkább köszönhetőek Lionel Messinek, mint Pep Guardiola munkásságának, a spanyol szakember edzői kvalitásainak. A német kudarcnak tekinti, hogy Guardiola a Bayern Münchennel és a Manchester Cityvel sem tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját.

Nem kérdés, a katalánok 2008 és 2012 között az egyik legjobb futballt produkálták, amit a sport valaha látott, a sikerek pedig természetesen nem maradtak el, a legjelentősebb a kupák közül a két elnyert BL-trófea. Magath kihangsúlyozta, hogy a fényes időszak nem Guardiola, sokkal inkább az argentin világklasszis érdeme.

˝Messi nyerte a kupákat a Barcelonának, nem Guardiola – nyilatkozta a Bildnek. – Nélküle a Barca rendszere kevésbé működött volna ilyen sikeresen, mint ahogy azt láttuk.˝

Magath szerint, ha a szisztéma lenne a kulcs, akkor a spanyol a Bayernnel és a Cityvel is felért volna Európa csúcsára. Persze az érdemeit nem szabad elvenni, hiszen Németországban háromszor bajnok lett, kétszer megnyerte a Német-kupát, Angliában pedig a két bajnoki cím mellett diadalmaskodott már az FA- és a Ligakupában is. 

˝Nézőként azt látni, hogy a játékosok körbe-körbe passzolgatnak, unalmas. Csak akkor működik ez, ha olyan futballisták alkotják a csapatodat, akik kiemelkedő képességel rendelkeznek˝– zárta Magath.


2020. október 14. 14:22

Címkék: labdarúgás La Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS