PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

˝Megvan a kellő tapasztalatom, a Juventus életem lehetősége˝

Alvaro Morata élete lehetőségének tartja, hogy ismét az olasz bajnok Juventus labdarúgója lehet.

A torinói csapat a héten jelentette be, hogy a 2020/21-es szezonra kölcsönveszi az Atlético Madridtól a 27 éves csatárt, aki pénteken szűk körű sajtótájékoztatón állt a média rendelkezésére. Morata kiemelte: nem rajta múlt, hogy négy évvel ezelőtt elhagyta a Juventust, ahová most egy olyan utazást követően tér vissza, amely során jobb játékossá és jobb emberré vált.

˝A megfelelő időben a megfelelő helyen vagyok. Tudom, hogy mit kell tennem, és ehhez megvan a kellő tapasztalatom. A Juventus életem lehetősége˝ - nyilatkozta.

A csatár dicsérte korábbi csapattársát, a gárda jelenlegi vezetőedzőjét, Andrea Pirlót. Kiemelte: miután játékostársaként is lenyűgözte őt, nagyszerűnek tartja, ahogyan edzőként dolgozik. Erről már két edzést követően meggyőződhetett. Morata szerint Pirlo "a tökéletes ember a Juve számára", az edzői poszt pedig sorsszerűség volt az esetében.

Egyéni terveivel kapcsolatban hozzátette: csatárként nyilván szeretne az idényben 40 gólt szerezni, de mivel sok olyan játékost látott már, akik ilyen eredményesek voltak, de nem nyertek semmit, inkább máshogy gondol erre.

˝Amikor tizenötször voltam eredményes, vagy kevéssel léptem túl, akkor azonban sokszor nyertem, akár kezdő voltam, akár csere. Ha egyéni dicsőségekre vágyik egy sportoló, akkor jobb, ha teniszezni megy, mert a futball csapatsport˝ - mondta.

Kiemelte: gyerekként az volt az álma, hogy az Atlético Madridban játsszon, aztán amikor 2014-ben Torinóba igazolt, lenyűgözte őt a Juventus, amely fiatal játékosként komoly áldozatot hozott érte és bizalmat szavazott számára.

˝Miután elmentem, mindig arról álmodoztam, hogy egyszer majd visszatérek ide. Nos, itt vagyok˝ - nyilatkozta.

A hazai porondon egyeduralkodó Juventus kiugró nagy nemzetközi sikere a Bajnokok Ligájában 1996 óta várat magára, a spanyol játékos szerint a világ egyik legjobb csapataként teljesen normális cél, hogy az első számú európai kupasorozatban is a végső győzelemre törekedjenek.

˝A csapat évek óta nagyon közel van hozzá, remélem, hogy ezúttal el is érjük. Én lennék a világon a legboldogabb˝ - közölte.

Morata 2014 nyarától két szezonon át szerepelt a Juventusnál, amellyel többek között két bajnoki címet nyert és 2015-ben Bajnokok Ligája-döntőt játszott, összességében pedig 93 tétmeccsen 27 gólt szerzett. A spanyol válogatott labdarúgó hat éve a Real Madridtól érkezett, amely 2016-ban visszavásárolta őt. Egy évvel később azonban ismét elhagyta a királyi gárdát, a Chelsea-hez igazolt, onnan pedig az Atléticóhoz került.

Morataért a mostani szezonra 10 millió eurót fizet a torinói együttes, amely jövő nyáron további 45 millióért végleg megvásárolhatja őt, vagy újabb 10 millió euróért cserébe egy évvel meghosszabbíthatja kölcsönszerződését.

Forrás: MTI

A fenti videóra kattintva egy pazar La Liga-összeállítást tekinthetsz meg a spanyol csatárról.


2020. szeptember 26. 10:36

Címkék: labdarúgás La Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS