PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Ami az elmúlt két idényben nem sikerült, az most összejöhet a sevillaiaknak

Nagy célokkal vágtak neki a 2019/20-as kiírásnak a zöld-fehérek, de nagy kudarc lett a vége. A most kezdődő idényben mindezt feledtetnék a szurkolókkal.

Nem várt, talán azt lehet mondani, óriási átigazolásokat jelentett be tavaly nyáron a Real Betis együttese, amely megszerezte többek között Nabil Fekirt a Lyontól és Borja Iglesiast az Espanyoltól. Nem is csoda, hogy a csapat nagy célokkal vágott neki az idénynek, mégis csalódást keltő eredménnyel zárt. A zöld-fehérek csupán a 15. helyet tudták megszerezni a húszfős mezőnyben, így van mit törleszteniük a szurkolók felé. Kérdés, ez a most kezdődő szezonban összejön-e.

A sevillaiak első bajnoki ellenfele az Alavés együttese lesz, amely a Betis mögött végzett tavaly, és csupán három pont választotta el a kieséstől. Mégis, a két alakulat legutóbbi négy találkozóját figyelembe véve a baszkok büszkélkedhetnek jobb mutatóval, hiszen háromszor ikszelni tudtak, egyszer pedig diadalmaskodni mostani ellenfelük ellen. 

Ami az Alavés mellett szól ezúttal is, az az, hogy a Betis idegenbeli formája rendkívül pocsék volt az előző kiírásban. Tizenkilenc találkozójukból csak egyet tudtak megnyerni és tizenegyszer kikaptak, ezzel a második legrosszabb mutatóval rendelkeztek. Ugyanakkor a játékosállomány minőségét tekintve jóval előrébb járnak aktuális ellenfelüknél, ha csak a számokat nézzük: a Betis keretének összértéke 230 millió euró, míg az Alavésé csupán 88, de akkor még nem beszéltünk az egyéni képességek differenciájáról. 

Hogy a Betis feledtetni tudja-e előző idénybeli pocsék szereplését, valamint az Alavés képes lesz-e szintet lépni, nagy kérdés. Ennek első állomása a vasárnap kora délelőtt kezdődő párharc, amelyet élőben közvetítünk a Spíler2 TV-n.


2020. szeptember 12. 13:57

Címkék: labdarúgás La Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS