PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

˝Videóbíróval, meg anélkül is a Real Madrid nyerte volna meg a bajnokságot˝

Még mindig óriási a vita a VAR körül.

A futballvilágot a VAR bevezetése óta foglalkoztatja, hogy jól használják-e a videóbírót és egyáltalán érdemes volt-e meghozni ezt a döntést. Sokan bírálják a rendszert, de úgy tűnik a La Ligában kisebb döccenőkkel, de nagyban segítette a bírok munkáját és előrelépést hozott.

Szabó Zsolt, korábbi FIFA-játékvezető szerint a VAR előtt sem volt tökéletes a játékvezetés és amióta bevezették azóta sem az, a hibalehetőség mindig fenn fog állni, de a videóbíró célja az, hogy megkönnyítse a bírók dolgát és ez eddig sikerült is a rendszernek.

Ha nem használták volna a La Liga 2019/20-as szezonjában a videóbírót szinte alig változott volna a tabella, egyedül a Valencia járt volna jobban, a Denevérek az ötödik helyen végeztek volna és a következő idényben játszhattak volna az Európa Ligában. A bajnokságot akkor is a Real Madrid nyerte volna, a Barcelona ezüstérmes lenne és a három kieső neve sem változott volna meg.

A videóra kattintva megnézheted, hogy Szabó Zsolt szerint hasznos dolog volt-e bevezetni a videóbírót és, hogy jól használják-e a rendszert a La Ligában.


2020. július 30. 11:16

Címkék: labdarúgás La Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS