PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Aragonés szupercseréje a mai napig az utolsó spanyol gólkirály

Tökéletes epizódszereplő volt az Luis Aragonés-féle spanyol válogatottban, és bár a nemzeti csapatban kevés lehetőséget kapott, 2008 óta az utolsó spanyol, aki gólkirályi címet ünnepelhetett.

Ha spanyol támadókról van szó, elsősorban Fernando Torres, David Villa, vagy az idősebbeknek Raúl González neve ugrik be elsőként, mi azonban ezúttal egy kevésbé ismert, a topszinten csak rövid ideig futballozó egykori csatárról, Dani Güizáról emlékezünk meg pár szóban, emellé pedig egy videót is mellékeltünk, hogy megértsük, ritka tehetséggel bírt a karrierjét Xerezben kezdő, majd a többek közt a Mallorcában, a Getaféban és a Fenerbahcéban is játszó 

A spanyol aranygeneráció alapjait lerakó, vagy legalábbis a későbbi sikereketmegalapozó Luis Aragonés 2007-ben válogatott meghívott postázott neki, ugyanakkor Villa és Torres mögött - annak ellenére, hogy a 2007/08-as szezonban 27 találattal gólkirályi címet ünnepelhetett a Mallorca játékosaként - csak epizódszerepek jutottak neki többnyire, 2007 és 2010 között 21 meccsen összesen hat gólt szerzett, ennek harmadát a 2008-as Európa-bajnokságon. Kétségtelen, hogy a legtöbben innen emlékeznek rá.  A csoportkör utolsó fordulójában csereként beállva a Görögöország, és bár az olaszok elleni negyeddöntőben egyedül ő hibázta el a büntetőt, továbbmentek, Oroszország ellen az elődöntőben pedig ismét betalált, hogy aztán a bécsi döntőben győzelemet ünnepelhessen csapatával. 

A gólkirályi cím és az EB után Törökországba igazolt, és bár 2011-ben visszatért a Getaféhoz, 2013-tól - egy malajziai és egy paraguaayi kitérővel -  alsóbb osztályú együttesekben vezet le. Jelenleg, 39 évesen a második divízió B osztályában szereplő Atlético Sanluqueñót erősíti.

A videóra kattintva megtekintheted Güiza legszebb bajnoki góljait.


2020. június 5. 16:22

Címkék: labdarúgás La Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS