PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

A koronavírus megfosztaná az ˝évszázad meccsétől˝ a baszkokat, akik nem tágítanak

Még sosem történt ilyen a futballtörténelem során. 

A Real Sociedad és az Athletic Bilbao több, mint 111 évvel ezelőtt találkozott először egymással, méghozzá a Király-kupában. Most 182 hivatalos mérkőzés után, a spanyol kupa döntőjében mérkőzhet meg a két rivális egymással. Az összecsapás végkimenetele megjósolhatatlan, már csak azért is, mert a szezonban lejátszott két bajnokin egyszer a Bilbao, egyszer pedig a Sociedad örülhetett. Az előző kiírásban ugyanakkor mindkétszer a kék-fehérek diadalmaskodtak, Willian José a 45. percben megduplázta csapata előnyét, amire Raúl García csak a végjátékban tudott válaszolni.

Egy biztos: Az az öntudatos baszkok semmiképp sem fosztanák meg a szurkolóikat a finálé helyszíni élményétől - márcsak azért sem mert az utóbbi időben egyikük sem halmozta el híveit trófeákkal, arra pedig főként nem volt példa, hogy a kupadöntőt egymás ellen vívják (1923-ban és a 1986-87-es szezonban Király-kupa elődöntőt játszottak egymással). Erről a két héttel ezelőtti Viva La Ligában is szót ejtettek szakértőink.

A videóra kattintva megtekintheted a Willian José győztes bombagólját.


2020. május 21. 13:44

Címkék: labdarúgás La Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS