PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   KOMMENTÁLJ!   I   Spíler Extra

A labda még a tetőn van - Atlético Madrid
A labda még a tetőn van - Atlético Madrid

Van egy népszerű spanyol kifejezés: la pelota está aún en el tejado, azaz a labda még a tetőn van. Más szóval, ne aggódjatok, mert lehet, hogy még nincs vége a játéknak!

Bencsik Róbert - a Spíler TV La Liga tartalmaiért felelős szerkesztőjének - írása.

Azt nem tudjuk, hogy befejezik a La Liga szezont vagy sem. Egy valami biztos, lesz folytatás. Ennek megfelelően a mozdulatlanság leple alatt, ezerrel zajlik az élet. A csapatok már a jövőt tervezgetik és az ügynökök is beindultak. Kicsit olyan ez, mint a ’transfer window’ idején.

Én pedig fogtam magam és - a kiszivárgott hírek illetve az idei csonka szezon, no meg a megérzéseim alapján – elkezdtem összeeszkábálni a következő idény lehetséges alapcsapatait.

Minden jel arra utal, hogy a kluboknak komoly nehézségeik lesznek a koronavírus okozta bevételkiesések miatt. Az már most látszik, hogy rendkívül nehéz lesz összehozni 100 millió euró feletti üzleteket. Szem előtt tartottam ezt is, a csapatok összeállításakor.

Figyelem! A jövőbelátók kíméljenek, minden, ami leíratik fikció, egyfajta játék a ránk váró ismeretlenben.

Az Atleti sportigazgatója Andrea Berta minap azt nyilatkozta, hogy ha ő dönthetne, akkor ezen a nyáron nem nyitna ki az átigazolási piac. Azt hiszem ennél kifejezőbb elszólás, nem is kell az Atlético nyári transzfer politikájáról. Ezek után komoly bevásárlást ne várjunk a madridiak háza tájáról.
A kérdés már csak az, hogy Diego Simeone mit szól mindehhez? „Egyezséget nem kötök senkivel!”, azaz ha ’Cholo’ valamit a fejébe vesz, akkor azt tűzön, vízen átviszi. A hírek pedig arról szolnak, hogy minden csapatrészbe szeretne friss arcot látni. Kérdés, hogy miből és hogyan?

Akikből pénzt lehetne csinálni, az Saúl, Thomas és Lemar. Mindhármukat Premier League csapatokkal hozták össze. A legreálisabbnak Lemar távozását gondolom. Finoman fogalmazva sem lett Simeone ’embere’ a mögöttünk hagyott másfél szezonban. Saúl Níguez és Thomas Partey viszont már más tészta. Ők atombiztos pillérei Simeone átalakulóban lévő Atletijének. Az előbbi egy, az utóbbi három tétmeccset hagyott ki idén. Ráadásul olyan magas a kivásárlási áruk, hogy ebben a gazdasági helyzetben, még egy PL-klub sem lesz képes illetve nem is akar kicsengetni 100 millió euró körüli összegeket ezekért a labdarúgókért.

Így maradt Diego Costa, akiről kiszivárgott, hogy az AS Roma vinné, és ott van még Arias illetve Vitolo, akik előtt állítólag nyitva az ajtó, ha jön megfelelő ajánlat, akkor mehetnek. Egyelőre így néz ki a bevételi oldal.
Simeone mindenképpen meg szeretné szilárdítani csapata - idén szokatlanul sebezhető - hátsó alakzatát. Tudni kell, hogy az Atlético igazolási politikája (lsd. Simeone kijelentése) rendkívül célratörő. Hiába nem sikerül a transzfer, azt időről időre újra megpróbálják. Jelenleg négy belső védő neve forog közszájon. A valencia-s Gabriel Paulista-é, Djené-é a Getafe-ból, Diego Carlos-é a Sevilla-ból és Nikola Milenkovic-é a Fiorentinából. Az előbbi kettőt már tavaly nyáron is ostromolta az Atleti, Diego Carlos kivásárlási ára 75 millió euró, míg a szerb Milenkovic-ért fél Európa sorban áll. Nem vitás, bármelyikük meghatározó játékosa lehetne a közeljövő Atlético Madrid-jának. Az Atleti részben Stefan Savic eladásából finanszírozná az üzletet, de akár csereügylet része is lehet a montenegrói. Ha most kéne fogadnom, akkor Nikola Milenkovic-ra tennék. Savic pedig visszatérhetne korábbi munkaadójához Firenzébe.

Talán a támadókhoz érkezhetnek még új arcok. Egy volt Atletisről, a portugál Diogo Jota-ról beszélnek, akinek a Wolverhamptonban nyújtott teljesítménye állítólag felkeltette Simeone érdeklődését és/vagy Alexis Sánchez eshet be, akit az Inter nyáron, a kölcsönszerződése lejártával visszaküld a Manchester United-hez, ahol ugyancsak nem marasztalnák. A chilei tapasztalata jól jöhetne Simeone-nak, akivel együtt nyertek Clausurát a River Plate-tel még 2008-ban.

Mindent összevetve, nem várok jelentős mozgást az Atlético keretében nyáron, ahogy az alapcsapatban sem lesznek változások. Ha lesz is mozgás, az inkább belülről érkezik. Saját nevelésű játékosokkal - Manu Sánchez, Sergio Camello vagy Víctor Mollejo nevével - egyre többször találkozunk majd.

Ha van kedved, játssz te is! Küld el rövid indoklással, szerinted kik alkotják majd Simeone alapcsapatát a következő szezonban!

Az Atlético Madrid 2020-21-es alapcsapata:

atleti.png


2020. április 8. 11:13

Címkék: labdarúgás La Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS