PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   KOMMENTÁLJ!   I   Spíler Extra

Topligák: rekordot jelentő, 5.5 milliárd eurót költöttek a klubok
Topligák: rekordot jelentő, 5.5 milliárd eurót költöttek a klubok

Az öt európai élbajnokság labdarúgóklubjai rekordot jelentő 5.5 milliárd eurót (1820 milliárd forintot) költöttek el a nyári átigazolási piacon a Deloitte könyvvizsgáló cég számításai szerint – írja az MTI.  

Ez az összeg mintegy 900 millió euróval meghaladta a korábbi rekordot, a tavalyi adatot. A költekezésben ezúttal is az angol Premier League klubjai jártak az élen 1.55 milliárddal, miközben a nettó kiadásuk 635 millió volt.

Az angol klubcsapatokat a spanyolok követték 1.37 milliárddal, a La Liga együttesei először lépték át az egymilliárdos határt. Ezután sorrendben az olaszok (1.17 milliárd), a németek (740 millió) és a franciák (670 millió) következtek.

Dan Jones elemző hozzátette, az európai topbajnokságokban szereplő klubok jobb pénzügyi lehetőségeiknek köszönhetően nem kényszerültek legjobb játékosaik eladására. Kiemelte, hogy sztárigazolásban így sem volt hiány: a Benfica 126 millió eurót kapott Joao Felixért az Atlético Madridtól, amely 120 millióért adta el Antoine Griezmannt a Barcelonának. A harmadik csúcsigazolás Eden Hazard volt, akiért a Real Madrid 100 milliót fizetett a Chelsea-nek.

Dan Jones hangsúlyozta, a Premier League-ben - ahol már augusztus 8-án lezárult az átigazolás - kis mértékben elmaradtak a rekordtól, míg az angol klubok nettó kiadása 2015 nyara óta a legalacsonyabb volt.

Forrás: MTI


2019. szeptember 3. 16:19

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS