PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   KOMMENTÁLJ!   I   Spíler Extra

De Ligt: Azért nem szerződtettek, mert az apám kövér
De Ligt: Azért nem szerződtettek, mert az apám kövér

Meglepő dolgot árult el a nyáron 75 millió euróért Torinóba igazoló védő.

Bár a PSG, a Barcelona és a Manchester United is nagy erőket mozgósított a szerződtetésének érdekében, hónapokig tartó huzavona után Matthijs De Ligt végül a Juventushoz igazolt. A holland védő a Tottenham elleni felkészülési mérkőzésen már pályára is lépett a torinói csapat színeiben, ugyanakkor a külföldi sajtó a mai napig előszeretettel cikkez róla. Ezúttal maga De Ligt árult el néhány titkot a döntésének hátteréről. 

Az Ajax kapitányát már 2018-ban is megkörnyékezte a United, akkor azonban - mert aggódtak a súlya miatt - nem ütötték nyélbe az üzletet (vélhetően azóta ezt Manchesterben nagyon bánják). 

"Hirtelen még az apám is túl kövér volt, és ezért az egyik klub nem akart megszerezni. Azt gondolták, hasonlóan hajlamos vagyok a hízásra." - mondta De Ligt a Voetbal Internationalnek. 

A PSG köztudottan közel állt, hogy megszerezze a védő aláírását, azonban ez végül mégsem közvetkezett be.

"A pénz sosem játszott fontos szerepet a döntéseimben. Azok, akik ismernek, tudják, hogy a pénz önmagában nem visz el egyik helyről a másikra. Mindenkinek megvan a saját véleménye, és tiszteletben tartom ezt, de bizonyos dolgokat gond nélkül elmondtak."

A fiatal védő ügynöke, Mino Raiola számos játékost képvisel még - többek közt Paul Pogbát - többségében kritikák kereszttüzében van stílusa és rátartisága miatt, De Ligt azonban maximálisan bízik olasz-holland képviselőjében, aki az említett két országban nagy elismerésnek örvend.

"Nagyon sok tapasztalattal rendelkezik. Hollandiában mindenki tisztelettel beszél róla, egy pozitív kép él róla az emberekben. Nem érdekel, hogy mások mit mondanak róla, csak arra koncentrálok, ami számomra a legjobb" - tette hozzá a Juventus 19 éves védője.
 


2019. július 22. 16:17

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS