PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Az Ajax új rekordra tör a BL-ben
Az Ajax új rekordra tör a BL-ben

A fiatalokkal teletűzdelt holland együttes nagy dolgokat vinne véghez ebben a szezonban.

Az Ajax akár tizenkilenc BL- mérkőzést is játszhat ebben a szezonban, ha ott lesz a Wanda Metropolitánóban, június első napján. Az amszterdamiak a 29 góljukkal a legtöbbet szerezték a 2018/19-es versenykiírásban, és ők nyerték meg a legtöbb mérkőzést is, nyolc találkozót a tizennégyből, amit lejátszottak eddig.

A döntőbe kerüléshez a negyeddöntőn, és a Juventuson át vezet a holland csapat útja.

A holland együttes mellett az egyetlen még versenyben maradt spanyol csapat, a Barcelona is rekorder lenne, igaz a katalánok csak saját, és a Manchester United sorozatát tudnák beállítani. Lionel Messiék eddig nem kaptak ki a Bajnokok Ligája szezonban, és ha ez a döntőig így maradna, akkor megismételnék a 2005/06-os szezonjukat, amihez foghatóra csak Ole Gunnar Solskjaer csapata, a Manchester United volt képes az 1998/99-es szezonban (ekkor a norvég még játékosa volt a Vörös Ördögöknek) és 2007/08-ban is. Mindhárom alkalommal, mindkét csapat tizenhárom veretlen mérkőzés után nyerte meg a trófeát.


2019. április 3. 16:21

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS