PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Cristiano Ronaldo kisajátította a Bajnokok Ligáját

Egészen elképesztő csatákra van kilátás a legjobb nyolc között.

A Bajnokok Ligája már a negyeddöntőkhöz ért, ahol négy angol csapat mellett, egy holland, egy olasz, egy spanyol és egy portugál csapat képviselteti magát. A tavalyi tapasztalatok és sorsolás alapján izgalmas mérkőzéseket láthatunk majd a legjobb nyolc között.

Az egy évvel ezelőtti állapothoz képest a mezőny fele lecserélődött, hiszen a Sevilla, a Bayern München, a Real Madrid és a Roma sem érte meg ezt a szakaszt, ellenben a Manchester City, a Liverpool, a Juventus és a Barcelona is izgatottan várhatja a negyeddöntők párharcait.

A spanyolok egyelőre a legnagyobb vesztesei a mostani BL-idénynek, ebben a fázisban még három csapatuk is volt a mostani egy helyett, de a németek helyzete talán még rosszabb, ha azt nézzük, hogy mindhárom angol csapat elleni küzdelemből vesztesen jöttek ki (kihullott a Dortmund, a Schalke és a Bayern is).

Idén, csakúgy, mint tavaly ismét lesz angol "házirangadó".  Egy szezonnal ezelőtt a Liverpool meglepően simán, a Manchester Cityvel szemben jutatta érvényre akaratát és jutott 5-1-es összesítéssel az elődöntőbe, idén a Citynek a Spurst kéne legyőznie. 

Az egyetlen csapat, amely az előző évhez hasonlóan most is bejuthat a legjobb négy közé a Liverpool (a Real, a Roma és a Bayern is búcsúzott), amely azzal a Portóval néz farkasszemet. A BL egyik legnagyobb favoritja, Cristiano Ronaldóval a soraiban próbálja meg feledhetővé tenni a Realt búcsúztató Ajax ifjoncait. A hollandok utoljára a 2002-03-as szezonban játszhattak negyeddöntőt (akkor a Milan verte ki őket), a portugál világsztár pedig a 2009-10-es kiírásban esett ki utoljára már a legjobb 16-ban.

A United pedig David Moyes regnálásakor jutott ilyen magasságokba utoljára (2013-14-es szezon), ugyanakkor, ha ennél is nagyobbat szeretnének álmodni a manchesteriek, akkor a Barcelona testén vezet az út az elődöntőbe. A két együttes a 2008 és 2011 között háromszor is játszott egymással: A döntőben kétszer a Barcelona győzött, 2008-ban azonban Paul Scholes bombája után a Vörös Ördögök ünnepelhettek az elődöntőben, és aztán a döntőben is.

A videóra kattintva felelevenítheted a 2017-18-as szezon negyeddöntős párharcainak legjobb pillanatait.

Kommentátoraink természetesen megosztották véleményüket az idén bejutott nyolc csapat esélyeiről. Itt megtekintheted Baumstark Tibor, itt pedig Matuz Krisztián várakozásait


2019. március 22. 14:32

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS