PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
A születésnapos Neymar elárulta, hogy mit szeretne a legjobban

A PSG brazil cselgépe 27 éves lett.

Február 5-én valami van a levegőben. Olyan futballcsillagok születtek ezen a napon, mint Cristiano Ronaldo, Gheorghe Hagi, Carlos Tévez vagy Neymar. A portugált már "felköszöntöttük" egy korábbi cikkünkben, most a még másik Európában játszó labdarúgón, Neymaron van a sor. Bár a brazil eredménysora alapjaiban véve sem hasonlítható a portugáléhoz, még van ideje, mindössze hatodik szezonját tapossa az európai futball porondján. A brazil virtuóz 2013 nyarán igazolt a Santosból a Barcelonába, Lionel Messi csapattársaként többek közt két bajnokságot, három kupát és Bajnokok Ligáját nyert, de valószínűleg éppen az argentin árnyékából való kitörés miatt négy Katalóniában eltöltött szezon után Párizsba igazolt. A bajnokságban megkérdőjelezhetetlen a PSG dominanciája, de a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában rendre elvérzik, ez Neymar első szezonjában sem volt másként. A most futó szezon az edzőváltás után (Thomas Tuchel és stábja, köztük Lőw Zsolt érkezett Unai Emeryék helyére a kispadra) nehezen indult, sokáig kieső helyen voltak a párizsiak csoportjukban, végül a Liverpolt megelőzve mégis az első helyen végeztek, ebben nagy szerepe volt a brazilok kedvencének is, aki öt góljával és egy gólpasszával egyértelműen csapat vezére volt. Neymart minden nyáron több csapattal is hírbe hozzák, így nem lenne ördögtől való gondolat, hogy ez a szezon lehet az utolsó nagy dobása Párizsban. A PSG-re a Solsjkaer alatt megtáltosodó Manchester United vár a legjobb 16 között, csakhogy legtechnikásabb játékosára sérülés miatt nem számíthat az angolok elleni párharcban.

Az ilyenkor szokásos, magának szervezett születésnapi bulin meghatódva elmondta, hogy mit szeretne kapni ajándékba.

"Amit legjobban szeretnék a születésnapomra az egy új lábfej, mert nagyon szeretnék pályán lenni, küzdeni, és azt csinálni, amit igazán szeretek. Focizni."

A válogatottal egyelőre várat magára az első komolyabb siker (Konföderációs Kupát és olimpiát nyert) és ha hozzávesszük, hogy a következő világbajnokságon már 30 éves lesz, a katari vb-n kívül sok esélye már nem lesz, hogy valami igazán nagyot alkosson.

Neymar legjobb BL-pillanatait a videóra kattintva tekintheted meg.

A Bajnokok Ligája kieséses szakaszát a Spíler TV-n követheted élőben. A párosításokról, kommentátoraink várakozásairól itt és itt olvashatsz bővebben.


2019. február 5. 17:06

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS