PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Az ember, aki három BL-t nyert, de gólt csak elvétve szerez

Brazíliában a támadófutballt szeretik, a dél-amerikai ország mégis évek óta a legkiválóbb védőket adja a futballvilágnak. Dani Alves egy közülük.

11 szezonnal ezelőtt mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, az akkor mindössze két éves Emirates Stadionban, de annak ellenére, hogy nem csatár, még abban a kiírásban sikerült betalálnia. Egy évvel később Andalúziából Katalóniába költözött és bár abban az évben Paul Scholes óriási bombájának köszönhetően az elődöntőben búcsúzott a Barcelonával, 2009 májusában azonban sikerült revansot venniük, hiszen Rómában éppen a Manchester Unitedet legyőzve hódították el a trófeát a gránátvörös-kékek. 2011 májusában szintén a United volt az ellenfél, a Barcelona pedig ismét győzedelmeskedett. 2015-ben a Juventust legyőzve összejött a harmadik is, majd egy szezonnal később, kisebb meglepetést okozva lehullt a lepel: Torinóba igazolt. A Juventusnál mindössze egy szezont töltött el, de rögtön BL-döntőt játszott, igaz, 100. meccsét nem sikerült szépen ünnepelnie a legjobbak közt, hiszen a Real Madrid 4-1-el valósággal helybenhagyta az olaszokat. 2017 júliusától a PSG-t erősíti, de a párizsi sztáralakulattal egyelőre várat magára a hasonló siker.

Dani Alves legjobb BL-pillanatait és mérföldköveit a videóra kattintva tekintheted meg.

A Bajnokok Ligájában már csak 16 csapat verseng a serlegért. A Barcelonára nem vár előzetesen megoldhatatlan feladat, ugyanakkor a Juventus és a PSG párharca rendkívül pikánsnak ígérkezik. A nyolcaddöntők párosításait itt és itt találod, mindkét esetben kommentátoraink gondolataival, meglátásaival fűszerezve.


2019. január 2. 9:47

Címkék: bajnokok ligája FC Barcelona labdarúgás


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS