PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

"A Juventusban van több támadópotenciál"

Baumstark Tibor szerint akna lehet a Juventusnak az Atlético, de a Real Madridnak is az Ajax.

Schalke 04-Manchester City 

"A Schalke nagyon rosszul kezdte ezt a bajnokságot, annyival még talán könnyebb is a helyzete a Citynek az előző évihez képest, hogy itt a Schalke talán nem is olyan tervekkel fog belemenni ebbe a párharcba, hogy csak játszunk egy jót. Még azt is el tudom képzelni, hogy akkor fontosabb lesz nekik a Bundesliga, mint az, hogy a City ellen valami csodát vigyenek véghez, mert az kell ahhoz, hogy a Cityt kiverjék. A szezon előtt deklarálták a Citynél, hogy idén az európai porondon kell nagyot alkotni, ehhez megkapták az első kényelmes ellenfelet."

Atlético Madrid-Juventus

"Több szempontból is érdekes. A Juventusnak én is azt gondolom, hogy az Atlético és a Liverpool kettőse volt az, ami komoly veszélyeket rejtetegett. Nem várhatjuk azt, hogy ez lesz a legszebb párharc a legjobb 16 között. Ez a két csapat van Európában, amelyik nem jön zavarba, ha egész meccsen töri a hátukat a háló. Zseniálisan és a legmagasabb szinten védekező csapatok. Úgy érzem, hogy az Atlético minden erényével együtt, most inkább a Juventusban van több támadópotenciál. Ha mindenképpen meg kéne mondanom, hogy mi billentheti valamelyik irányba a párharcot, akkor ez. Dybalával, Ronaldóval, Douglas Costával, Bernardeschivel több mélységet érzek elől, mint az Atlétiben. Decemberben még sohasem tartott ennyire elől a Juventus, mint most. Körülbelül 51-49 százalékban a Juve felé billen nálam a mérleg."

Manchester United-PSG

"Már most több gólt kaptak, mint az előző szezonban összesen. Azért nehézt megjósolni ennek a párharcnak az erőviszonyait, mert a United előtt egy nagyon sűrű időszak áll a decemberi hajtással. Nem igazán tudjuk, hogy milyen mentális állapottal, de még azt sem, hogy milyen edzővel fogják ezt kezdeni. Nem zárom ki, hogy Mourinho már nem lesz a csapat kispadján, bár ennek az ellenekezőjére jelenleg nagyobb az esély. A PSG egy próbálgatós, csapatépítős időszakon van túl Tuchellel. Ősszel azt is láttuk, hogy az első hat meccsen különböző formációban lépett pályára. A PSG keretének minőségéből adódóan innen csak felfelé vezet az út, azzal együtt, hogy csúcs szezonkezdeten vannak túl a francia bajnokságban, de európai színtéren is meghatározóak lesznek, ha addig megmarad ez a láthatóan jól működő kémia a az edző és az együttes között. Egyetértek Krisszel, én is a legnagyobb esélyesek közé sorolom a PSG-t. A világ öt legjobb játékosából kettő náluk játszik, amivel egy csapat sem büszkélkedhet."

Tottenham Hotspur-Borussia Dortmund

"A Spursnél nem volt nyáron igazolás, a legtöbb játékosuk nekik volt érdekelt a vb végső fázisában. Ez a fajta másnaposság februárig egész biztos elmúlik, a nagy kérdés az, hogy mennyi sérüléssel tudják átvészelni ezt a Premier League-időszakot. Ha ők a legjobb csapatukkal tudnak kiállni, akkor én azt hiszem, hogy nem lehet probléma a Dortmund kiejtése és legyőzése, annak ellenére, hogy a Dortmund jól kezdte a Bundesligát. Ez lesz várhatóan az első valóban hazai meccse majd a Tottenhamnek, úgy néz ki addigra átadják a stadiont. Mindenképpen Pochettino gárdáját tartom erősebbnek. A Dortmundban az a Jadon Sancho tündököl, aki esélytelen volt arra, hogy egy angol topcsapat meccskeretébe be tudjon férni. Nem azért mert rossz játékos, hanem mert sokkal inkább készebb, érettebb futabalistákkal dolgoznak Angliában. Egy ilyen fázisban ez többet érhet. Az ilyen párharcok ritkán szoktak eldőlni úgy, hogy a fiatalos lendület a meghatározó."

Olympique Lyon-Barcelona 

"Ugyanaz igaz, mint amit a Tottenham-Dortmundnál elmondtunk, csak nagyobb különbséggel. Az a rutin, amit a Barcelona játékosai a Bajnokok Ligájában már begyűjtöttek, az behozhatatlan. Bármilyen minőség is van a Lyon támadósorában. Én sem gondolom, hogy bármifajta meglepetés lehet."

AS Roma-Porto

"A Portónál mindig az a legfőbb kérdés, hogy a kulcsjátékosoknáél mennyit tudnak megtartani. A portugál lapok egyöntetűen azt írták, hogyha Porto 75 és 80 millió közt tud keresni az ősszel akkor egyetlen játékosát sem kell elengednie a januári átigazolási időszakban. 78 millió euró lett a végső kontó, ez azt jelenti, hogy együtt marad ez a csapat egy nagyon jó edzővel, Sergio Conceiçaóval, aki szenzációsan összerakta ezt a Portót. Megtörte a négy éves hegemóniáját a Benficának Portugáliában és lényegében egyetlen egy játékos sem ment el az akkori legjobbak közül. Bár a portugál bajnokság gyengébb, mint az olasz, ennek ellenére azt mondom, hogy a Porto előrébb jár, merthogy ennek a tökéletes inverze a Roma, ahol kicserélték sok ponton a csapat alapelemeit is. Látható, hogy az állandóság nem feltétlenül jellemző, erre rá is ment az ősze a Romának. Ha DiFrancesco marad a Roma edzője, akkor lehet esélye a Romának, egyébként kiinduló helyzetben a Portót tartom esélyesebbnek.

Ajax-Real Madrid

"Ha azt mondtam az Atléticóról, hogy a Juventusnak egy komoly akna lehet, akkor ugyanez elmondható az Ajaxról a Real Madrid viszonylatában, azzal a különbséggel, hogy a rutinbeli különbség nyilván eltüntethetetlen.  Viszont egy olyan oldaláról mutatkozott meg a Real Madrid ebben a szezonban, amiről eddig nem is tudtunk. Nem volt jellemző az a Madridra, hogy vesztes csapatként beszéljünk róla olykor-olykor. Mindig az volt az ember érzése, hogyha kicsit nyűglődve is, meg egyszer-egyszer becsúszik ilyen, de nem az a jellemző, hogy egy szezonon belül négy-öt kellemetlen vereséget szenvedjen. A legnagyobb kérdés az, hogy addig hogyan és milyen irányban indul el a Madrid. Ha a Real Madridnál azt hozzuk fel pozitívumként, hogy pontosan tudják, hogy mit kell cselekedniük ilyen helyzetekben, akkor az Ajax ugyan régen járt ebben a fázisban, de a klub DNS-ében ugyanúgy benne van ez."

Liverpool-Bayern München

"A Liverpoolal kapcsolatban már a csoportkörben is az volt az érzésem, hogy nekik ez az idei év, amellett, hogy a BL-t véletlenül sem akarják feladni, elsősorban a Premier League-ről szól és ott beszél mindenki a Liverpool nagy szezonjáról. Jelenleg törékeny egy pontos előnnyel vezetik, de a City megelőzése még mindig nagyon nehéznek tűnik. Abban változott a Pool, hogy Klopp hozzá mer nyúlni úgy a csapathoz, ahogy tavaly nem, de azért az még mindig látszik, hogy mi a legerősebb Liverpool. Nagy kérdés, hogy a Bayern elleni meccsekre képes lesz-e legjobb formában lévő és legjobb játékosait a pályára küldeni. Ha igen, akkor a Bayern őszét elnézve a Liverpool lehet a párharc esélyese. A Bayern mellett pedig pontosan az szól, amit ellenérvként szoktak felhozni ellene: A kicsit kiöregedett csapat tudni fogja, hogy mit kell tenni ebben a helyzetben."

Másik kommentátorunk, Matuz Krisztián is elmondta a véleményét a párosításokról.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőit a Spíler1 és a Spíler2 TV-n követheted élőben.


2018. december 17. 16:04

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS