PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Másfél meccsenként gól vagy assziszt; jó üzletet kötött a Real Madrid

Egyelőre úgy fest, megérte az érte kifizetett magas összeget a brazil 'csodagyerek'.

2019 nyarán egészen elképesztő, 45 millió euróért szerződtette az akkor 18 esztendős brazil csodagyereket, Rodrygót a Real Madrid együttese, bízva benne, hogy a jövő egyik világsztárját szerzi meg. Nos, idáig egyáltalán nem lehet panasz a támadóra, aki 43 mérkőzésen pályára lépve 8 gólt és 9 gólpasszt termelt, ha a játékperceket figyelembe vesszük, 139 percenként, tehát kicsivel több mint másfél mérkőzésenként kiveszi a részét egy-egy találatból. 

A São Paulo államban, Osascóban született Rodrygo 2011-ben csatlakozott a Santos ifjúsági akadémiájához, tíz éves korában. Miután 2017-ben a perui Sporting Cristal elleni Copa Libertadores-mérkőzésen bemutatkozott az első csapatban, a nyáron aláírta első profi szerződését a klubbal. Nem kellett sokat várni, hogy elkezdje termelni a gólokat, a Santos színeiben 49 fellépésen 10 találatig és 5 előkészítésig jutott, majd – beelőzve európai riválisait – a Real Madrid lecsapott az ifjú tehetségre, a sikertörténet pedig azóta is íródik. A brazil éppen ma ünnepli 20. születésnapját, ennek alkalmából az UEFA készített összeállítást róla, amelyet a fenti videóra kattintva megtekinthetsz. 


2021. január 9. 8:52

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS