PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Rekordot döntött, a statisztikák szerint ő a világ legjobbja a posztján

A korábbi csúcstartónak 222 találkozóra volt szüksége, neki 182 alatt összejött a bravúr.

Kérdés sem volt, milyen sportot választ, azon belül pedig melyik poszton szerepel majd a szlovén futball mára egyik legnagyobb alakja, Jan Oblak. Édesapja a szülővárosában, Skofja Lokában, az egyik helyi együttesben futballozott – természetesen kapusként. Jan az ő mozdulatait ellesve már három-négy évesen beállt a kapu mögé, 16 esztendősen pedig már a klub akadémiájáról felkerülve az Olimpija Ljubljana felnőtt csapatában játszott. Mindössze egy idény elegendő volt, hogy felfigyeljenek rá az európai nagy klubok, az érte zajló versenyt pedig a Benfica nyerte. Négy év után aztán lecsapott rá az Atlético Madrid, amely 16 millió eurót kifizetve a klub történetének egyik legjobb igazolását hajtotta végre, hiszen a kapus mára a világ legjobbjává nőtte ki magát a posztján, négyszer elhódította a legjobb hálóőrnek járó Zamora-díjat Spanyolországban, s számos kupát bezsebelt a Matracosokkal (spanyol Szuperkupa, Európa-liga, UEFA-szuperkupa). 2020-ban aztán rekordot döntött a La Ligában, ő érte el ugyanis leghamarabb a kapott gól nélküli százas álomhatárt, megdöntve Miguel Reina csúcsát. A spanyolnak ehhez 222 találkozóra volt szüksége, a szlovén 'megoldotta' 182 mérkőzés alatt, s aligha múlja felül őt valaki a közeljövőben. Ráadásul a Mundo Deportivo szerint Oblak a világ legjobb futballkapusa, legalábbis a statisztikai mutatók alapján erre a következtetésre jutott a sportlap. 

Oblak ma ünnepli 28. születésnapját, ennek alkalmából az UEFA egy pazar összeállítást készített. Tekintsd meg a fenti videóra kattintva!


2021. január 7. 9:48

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS