PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Az abszolút rekorder örül, hogy Cristiano Ronaldo dönti meg a csúcsát

Egészen egyedi örökséget állíthat fel az ötszörös aranylabdás portugál kiválóság.

Gyakorlatilag már alig van olyan számottevő rekord, melyet ne napjaink két klasszisa Cristiano Ronaldo és Lionel Messi tartana. Legalábbis klubszinten, ugyanis válogatottjaikkal - leszámítva a 2018-as portugál Európa-bajnoki győzelmet - mindketten adósak maradtak a komolyabb trófeákkal. Egyénileg azonban  mégis kevésbé érheti kritika a teljesítményüket. Messi például hazája válogattjának valaha volt legeredményesebb játékosa a gólok és minden bizonnyal, hamarosan a pályára lépések tekintetében is (jelenleg 141 összecsapással a háta mögött hat meccs választja el a lista élén álló Javier Mascheranótól), míg Ronaldo minden bizonnyal világrekordot állít fel, amennyiben medönti az iráni legenda, Ali Daei abszolút csúcsát. 

Az 51 éves egykori kiválóság,  aki többek közt a Bayern Münchenben és a Herthában is megfordult karrierje során, 1993 és 2006 között egészen félelmetes örökséget állított fel, amikor is 149 válogatott mérkőzésen 109-szer vette be az ellenfelek kapuját. Ronaldo 2003 óta 168 találkozón 102-szer tette meg mindezt.

Biztos vagyok benne, hogy megdönti a rekordomat, hiszen már csak hét gólra van tőle” – nyilatkozta Daei, aki pályafutása csúcsán öt évig szerepelt a Bundesligában.

Hozzátette, szívesen gratulálna személyesen a portugálok Európa-bajnokának, mert igazi megtiszteltetés lenne számára, ha egy ilyen kaliberű játékos javítaná meg a csúcsát.

Ronaldo nemcsak a mostani korszak legjobbja, hanem az egyik legkiválóbb játékos is, aki valaha létezett. Abszolút fenomén” – tette hozzá Daei.

A tízes listán egyébként két magyart is felfedezhetünk, Puskás Ferencet és Kocsis Sándort, utóbbi a a top10 egyetlen olyan tagja, aki több gólt szerzett, mint ahány meccsen pályára lépett.

A top 10 legeredményesebb labdarúgó a nemzeti csapatban szerzett gólok tekintetében:

1. Ali Daei (iráni) – 109 gól 149 mérkőzésen
2. Cristiano Ronaldo (portugál) – 102 gól 168 mérkőzésen
3. Mokhtar Dahari (malajziai) – 86 gól 131 mérkőzésen
4. Puskás Ferenc (magyar) – 84 gól 89 mérkőzésen
5. Huszein Szaíd (iraki) – 78 gól 137 mérkőzésen
6. Pelé (brazil) – 77 gól 93 mérkőzésen
7. Kocsis Sándor (magyar) – 75 gól 68 mérkőzésen
Kamamoto Kunisige (japán) – 75 gól 76 mérkőzésen
9. Sunil Chhetri (indiai) – 72 gól 112 mérkőzésen
Medzsid Abdullah (szaúd-arábiai) – 72 gól 140 mérkőzésen

A portugálok kedd este Horvátországban játszanak Nemzetek Ligája-mérkőzést.


2020. november 17. 13:38

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS