PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

A Bajnokok Ligájában egyelőre Ronaldo felé lejt a pálya Messivel szemben

Ilyen statisztikák mellett érkezik tizenegy Aranylabda Budapestre.

Huszonöt év. Ennyit várt Magyarország legsikeresebb futballcsapata arra, hogy ismét a Bajnokok Ligájában mutathassa meg magát. A Ferencváros a Djurgardens, a Celtic, a Dinamo Zagreb és a Molde legyőzésével jutott a csoportkörbe, a koefficiens-pontok alapján pedig a negyedik kalapba kapott besorolást. A találgatások és a kívánságlisták természetesen már közvetlenül a mérkőzés után megkezdődtek, illetve megjelentek. Ki a továbbjutás végett a minél gyengébb csapatokból álló kvartettnek, ki a magasra taksált sztárcsapatokból álló négyesnek örült volna előzetesen és olyan is akadt - mint például szakértőink is - aki két gigász mellett egy verhető együttest látott volna a Fradi mellett.

Nos, a magyar bajnok mellé a Barcelona, Juventus, Dinamo Kijev triót húzta Didier Drogba, azaz Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is Magyarországra érkezik, de előtte még október 20-án, azaz jövő kedden a Camp Nouba látogat a Fradi. 

Korábban a Transfermarkt statisztikáira alapozva megírtuk, hogy a két gigász milyen helyet foglal el a 2000-es évek tizenegyes-örökranglistáján, most megnéztük, hogy a főbb mutatókban hogyan ˝mutatkozik meg az a tizenegy Aranylabda˝. 

Ami a gólokat illeti, a portugál magabiztosan, 131-115 arányban vezet és aligha fogja őt Messi megelőzni, bár az argentin két évvel fiatalabb, sőt míg Ronaldo 174 találkozóval mindössze hét meccsre van Iker Casillas abszolút rekordjától, addig Messi számlálója 143-nál tart. A Juventus klasszisa némileg meglepő módon az asszisztokban is előrébb tart (40-35), ahogyan a legfontosabb mutatóban is: Messi négyszeres (2005–06, 2008–09, 2010–11, 2014–15), Ronaldo ötszörös (2007-08, 2013–14, 2015–16, 2016–17, 2017–18) Bl-győztesnek mondhatja magát. 

Ami az egymás elleni meccseket illeti, először ott is Ronaldo örülhetett, a 2008-as Bajnokok Ligája elődöntőben a Manchester United Paul Scholes góljával legyőzte a Barcelonát az Old Traffordon, hogy aztán a trófeát is megnyerje. 2009-es római fináléban azonban már Ronaldo tapsolhatott Messinek. Előbbi azonban öt próbálkozásból egyszer sem, utóbbi háromszor talált be riválisa csapatának. 

A videóra kattintva mindkét klasszis legszebb Bl-góljait tekintheted meg. 


2020. október 13. 14:33

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok









© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS