PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

A Barcelona vezetőedzője már alig várja a Ferencváros elleni meccset

A katalánok kettőzött erővel és óriási motivációval készülnek erre a Bajnokok Ligája-idényre.

Egy hét múlva elrajtol a Bajnokok Ligája 2020-21-es szezonja és nagy örömünkre a Ferencváros is bejutott a főtáblára, ahol majd a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev lesz az ellenfele. A katalánok az első fordulóban majd a magyar bajnokot fogadják a Camp Nouban. Nyáron menesztették Quiqué Setiént, a helyét pedig a gránátvörös-kékeknél korábban kilenc évet eltöltő Ronald Koeman vette át.

˝Amikor visszajöttem Barcelonába, úgy éreztem, otthon vagyok. Persze, nehéz, ha az embernek két otthona van, de holland vagyok és talán egy kicsit holland-spanyol is, elvégre kilenc évet töltöttem el Barcelonában˝ - mondta a holland az UEFA hivatalos oldalának első barcelonai élményeiről, ami után két játékosáráról, honfitársáról Frenkie de Jongról és természetesen Lionel Messiről is szót ejtett.

˝Frenkie egy rendkívül okos futballista. Minden szituációt jól lát a pályán, mindig jó döntést hoz. Ami az én szempontomból a legfontosabb, hogy megtaláljam számára a legjobb pozíciót a csapatban. A legutóbbi szezonban, nem a posztján játszott és ilyenkor mindig nagyon nehéz dolga van egy fiatal játékosnak, aki a Barcelonába jön. Ez egy nagy változás. Van egy Messink. A többieknek rengeteget kell dolgozniuk és futniuk, mert Messi még mindig a világ legjobb játékosa. ˝ 

Koeman az elmúlt szezonban elszenvedett, kiábrándító 8-2-es Bayern München elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőt is megemlítette, amelyről - bár nem ő volt a csapat menedzsere - levonta a konzekvenciát és már alig várja a Ferencváros elleni szezonnyitót.

˝A legnagyobb tanulság számomra, hogy ha nem csapatként játszol, nem fogsz nyerni. Ez volt azon az estén a legnagyobb különbség a Barcelona és a Bayern München között és biztos vagyok benne, hogy a játékosok revánsot akarnak venni azért a lisszaboni estéért. Fantasztikus érzés visszajönni Barcelonába és már alig várom az első BL-meccsünket a szezonban˝ - tette hozzá Koeman.

A videóra kattintva megetekintheted a teljes interjút. 


2020. október 13. 10:38

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS