PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Több mint negyvenmillió eurót fizetett az aranylabdásért a Chelsea

Egyszeres Bajnokok Ligája-győztes, akinek a nevét sokan rettegték.

Kétség sem fér hozzá, hogy az ukrán futball egyik legnagyobb sztárja Andrij Sevcsenko, aki 18 éves profi pályafutása alatt olyan nagy kluboknak megfordult, mint az AC Milan és a Chelsea, amelyekkel számos trófeát begyűjtött, de az egyéni elismerés sem maradt el.

Sevcsenko 2004-ben az első helyen végzett az Aranylabda-szavazáson, abban az évben, amikor 24 találatával gólkirály lett a Serie A-ban és bajnok lett a Milannal. De nem ezek voltak feltétlen karrierje legmeghatározóbb trófeái. A 2002/03-as kiírásban például Bajnokok Ligája-győztes lett a milánóiakkal. Mi sem kellett több Roman Abramovicsnak, akkoriban óriási összegnek tekinthető 43.88 millió euróért megvásárolta őt, így az ukrán csatár 2006-ban a Chelsea-be igazolt. A klubváltás azonban nem úgy sült el, mint azt a játékos maga és a szurkolók képzelték, hiszen 77 mérkőzésen pályára lépve mindössze 22 gólt szerzett, míg Milánóban 175 volt a mutatója 322 fellépésen. A kritikák ellenére a szurkolók szerették, de ez sem volt elegendő ahhoz, hogy marasztalják, Sevcsenko 2008-ban kölcsönbe tért vissza Olaszországba, majd egy évvel később ingyen igazolt nevelőklubjához, a Dinamo Kijevhez. 2012-ben bejelentette visszavonulását, jelenleg az ukrán válogatott szövetségi kapitánya. 

A klasszis ma ünnepli 44. születésnapját, a tiszteletére pedig az UEFA készített egy remek összeállítást, amit a fenti videóra kattintva megtekinthetsz.


2020. szeptember 29. 14:30

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS