PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Exkluzív: Ezek voltak a kupa történetének legemlékezetesebb pillanatai

A legjobb az egészben, hogy a csodálatos pillanatok albuma évről évre új képekkel gazdagodik.

Mi is az az UEFA-szuperkupa, másnéven Európai szuperkupa? Nos, résztvevőit tekintve a legrangosabb döntő, hiszen a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztese játssza, mégis csekélyebb eseménynek számít, amelyen a felek nem mindig a legerősebb csapatukkal állnak ki. Értékes trófea, ám valahol mégis gála. 

Az Európai-szuperkupát 1972-ben hozta létre Anton Witkamp, a holland De Telegraaf újság riportere és későbbi sport szerkesztője. Az ötlet abból az időből jött, amikor a holland labdarúgás Európa legjobbja volt, és a holland labdarúgó klubok az aranyérájukat élték (különösen az Ajax). Witkamp keresett valami újat, ami biztosan eldönti, melyik a legjobb csapat Európában, és egy további tesztet is az Ajax legendás csapatának, melyet a sztár játékos, Johan Cruijff vezetett. Az volt a javaslat, hogy a Bajnokok Ligája-győztes mérkőzzön meg a kupagyőztesek Európa-kupája aranyérmesével.

A 'nagy párharcot' az idén a Bayern München és a Sevilla vívja majd, nem is akárhol, a budapesti Puskás Ferenc Stadionban, méghozzá nézők előtt. Mint az ismert, ez egyfajta teszt is a koronavírus-válságban. Hangolódásképp korábban megmutattuk már a bajorok és az andalúzok szuperkupába vezető útját, ezúttal pedig annak legemlékezetesebb pillanatait elevenítjük fel, benne a korábbi győztesekkel, legnagyobb sztárokkal. Kattints a fenti videóra és tekintsd meg!


2020. szeptember 21. 15:28

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS