PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Nem garasoskodott a Juventus, 40 millió eurót fizetett ki a brazilért

Nem feltétlen kötöttek jó üzletet a torinóiak.

Nem csak Cristiano Ronaldo megvétele keltette fel a Juventus-szurkolók és a futballkedvelők figyelmét 2018 nyarán, a torinói klub ugyanis megszerezte többek között a brazil Douglas Costát is, akiért nem kevés pénzt adott. A zebracsíkosak 40 millió eurót utaltak át a Bayern München számlájára, a játékos azonban némileg adós maradt a jó teljesítménnyel. De vissza a kezdetekhez...

Douglas Costa a brazil Sapucaia do Sulban született 1990. szeptember 14-én (pont 30 éve), a Grêmio együttesénél nevelkedett, és ott is kezdte meg profi pályafutását. Képességeire korán felfigyeltek Európában, a Sahtar Donyeck pedig mindent elkövetett azért, hogy megszerezze a nagy ígéretet, ez 2010-ben össze is jött a gárdának. Az érte kifizetett 8 millió euró nem is tűnt olyan soknak.

Az ukránoknál eltöltött időszaka alatt 202 mérkőzésen 38 gólt és 40 gólpasszt jegyzett, és több mint öt évet lehúzott ott. 2015 nyarán aztán 30 millió euró ellenében a Bayern Münchenhez került, hogy a bajorok két esztendővel később kölcsönadják őt a Juventusnak. Ha a Bundesligában nem is, Olaszországban közkedvelt lett, így egy év kölcsönjáték után, 40 millióért végleg leigazolta őt 'Az öreg hölgy'. 

Douglas Costa Juventus-mezben összesen 101 alkalommal lépett pályára, ám ezeken mindössze tíz gólt és 21 asszisztot számlál. A klub vezetői és az aktuális menedzserek azonban rendre megadják/megadták neki a lehetőséget a bizonyításra, az előző idényben például 23-szor megmutathatta magát a Serie A-ban is. Hogy az új vezetőedző, a klublegenda Andrea Pirlo milyen szerepet szán neki, az még a jövő zenéje, de hamarosan bizonyára mindenki számára világossá válik. Mindenesetre ma a brazilt ünnepeljük, hiszen betöltötte 30. életévét, ennek kapcsán pedig az UEFA készített róla egy összeállítást, amelyet a fenti videóra kattintva megtekinthetsz.


2020. szeptember 14. 11:07

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS