PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

'Weilheimből jöttem, mesterségem címere: csatár és sikerhajhász'

A Bayern München kiválósága máig az egyik legalulértékeltebb játékos.

118 gól, 145 assziszt – ez Thomas Müller mérlege a Bundesligában, és akkor még nem beszéltünk a megnyert kilenc bajnoki címről, a hat DFB-kupáról és a két Bajnokok Ligája-serlegről. A Bayern München kiválósága 1989. szeptember 13-án született Weilheimben, és 10 éves korában kezdett el futballozni a TSV Pähl csapatában. Később figyelt fel rá a Bayern München egyik játékosmegfigyelője egy barátságos ifitornán és 2000-től már a bajorok kötelékébe tartozott, profi szerződést azonban csak 2009-ben írhatott alá.

Müllert csatárként tartjuk számon, ő maga azonban nem így vélekedik pozíciójáról, ahogyan a pályán látott tevékenykedése sem ezt erősíti meg. Kissé elvont szerepe van a gyepen. Ő se nem középcsatár, vagy második támadó, támadó középpályás vagy szélső - de egy kicsit mind a négy, és még sok más egyéb is. Nem is csoda, hogy ráaggatták a Raumdeuter becenevet, amely olyan játékosra utal, aki mindig keresi az üres területet. Társai is elismerősen vélekednek róla, szerepének fontossága megkérdőjelezhetetlen. 

Ma a bajorok hősét ünnepeljük, aki 31 éves lett. Tekintsd meg az UEFA születésnapi összeállítását a fenti videóra kattintva!


2020. szeptember 13. 14:12

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS