PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Brazília csiszolatlan gyémántja – Óriási magasságból bukott hatalmasat

A labdarúgás csúcsáról a legnagyobb mélységekbe jutott.

A brazil labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége, Alexandre Pato ma ünnepli 31. születésnapját. A csatár két héttel ezelőtt bontotta fel szerződését a Sao Paulóval és a hozzá fűzött jóslatokat soha nem tudta beváltani.

Pato 16 esztendősen már az Internacional csapatában játszott és 27 felnőtt összecsapásán 12 gólt is tudott szerezni. Egész Európa felfigyelt a tehetséges játékosra, végül pedig az AC Milanban kötött ki, ahol az első négy szezonjában remek teljesítményt nyújtott. A korábbi brazil válogatott labdarúgó 125 találkozón 57 gólt lőtt és megállíthatatlannak tűnt. A 2011/12-es szezon legelső mérkőzésén duplázni tudott a Lecce ellen, utána viszont egy combizom szakadás miatt le kellett cserélni és az egész idényét végigkísérték a sérülések. A következő időszakban már alig tudott pályára lépni, a piros-feketék mezében pedig már csak 25-ször lépett pályára, ezeken a mérkőzéseken pedig 6 találatot szerzett.

2013 januárjában visszatért szülőhazájába, a Corinthias játékosa lett, játszott a Sao Pauloban is, két évvel később pedig újra megpróbálkozott az európai kalanddal. Pato először a Chelsea-ben (2 mérkőzés, 1 találat), majd a Villarrealban (24 összecsapás, 6 gól) is pályára lépett, de egyik csapatban sem tudta már hozni a korábbi ragyogó formáját, amit Olaszországban a sérülései előtt.

A 31 éves labdarúgó a Sárga Tengeralattjáró után Kínába szerződött, a Tiencsin Csüancsienbe, majd 2019-ben harmadik alkalommal is visszatért Brazíliába és ismét a Sao Paulo játékosa lett. Pato karrierje két hete jutott el eddigi legnagyobb mélységébe, a Sao Paulo ugyanis szerződést bontott vele. A 27-szeres brazil válogatott játékos sérülései után már sohasem találta meg korábbi remek formáját, régi önmagát és emiatt a világ egyik legnagyobb tehetsége nem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket.

A videóra kattintva megnézheted a születésnapos Pato legszebb jeleneteit, góljait a Bajnokok Ligájában, abból az időszakból, amikor még karrierje csúcsán volt, a húszas évei legelején.


2020. szeptember 2. 14:19

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS