PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Nem sokáig volt üres a kispad – Megvan a Juventus új vezetőedzője

Húzott egy váratlant az olasz rekordbajnok.

Szombat délelőtt még Maurizio Sarrinak hívták a Juventus menedzserét, este azonban már Andrea Pirlónak. A torinóiak nem keresgéltek sokáig a piacon és úgy tűnik ők is követik a Manchester United, a Chelsea vagy épp Real Madrid példáját és egykori játékosukat nevezték ki az első csapat élére. 

A döntés némileg talán azért is meglepő, mert Pirlo alig tíz napja, hogy munkába állt az olasz rekordbajnok második csapatánál. Pirlo akkor úgy nyilatkozott, hogy lépésről lépésre szeretne haladni aranglétrán, csakhát nem mondta, hogy mekkora lépcsőfokokat ugrik. A klub igazgatója, Fabio Paratici és az elnök Andrea Agnelli is nagy reményeket táplált Pirlóhoz, és egy percig sem rejtették véka alá, hogy a fent említett nevekhez hasonló feladatot szeretnének majd szánni a 41 éves egykori kiválóságnak. Tegyük hozzá gyorsan, hogy a fent említett nevek közül mindannyiuknak volt előtte vezetőedzői tapasztalata felnőtt csapatnál.

Pirlo amennyire rutintalannak számít a menedzserek között, annyira rutinosnak a pályán, ahol egész egyszerűen halmozta a sikereket: Csak a Juventusszal 2011 és 2015 között négy bajnoki címet, egy Olasz Kupát és két olasz Szuperkupát zsebelt be, ezen felül többek közt a Milannal is nyert két bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját, míg a válogatottal 2006-ban Németországban világbajnokság lett. 

Sarri menesztése után máris dobálták be a neveket - bár sok ideje nem volt rá a sajtónak - hogy ki veheti át a a Juventus irányítását. Erre a legnagyobb eséllyel Mauricio Pochettino és Simone Inzaghi pályázott, de végül Pirlóra esett a választás. Arról egyelőre nincs információ, hogy hány éves szerződést kötött a klubbal.

Azt ugyan még nem tudjuk, hogy milyen edzőként, játékosként viszont már ismerjük. A videóra kattintva megtekintheted az egykori karmester legjobb pillanatait. 


2020. augusztus 8. 21:55

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS