PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Felküzdötte magát a nagyok közé, és közben még katonai szolgálatot is teljesített

Nem túlzás azt állítani, hogy ő napjaink leghíresebb ázsiai sportolója.

Pontosan 28 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot a dél-koreai Cshuncshoban a Tottenham és a Premier League sztárja, Szon Hung-min. A Sarkantyúsok hetese a Dongbuk High Schoolban nevelkedett és játszott, majd a dél-koreai futballszövetség és a Hamburger SV együttműködésének köszönhetően 2008-ban, 16 évesen Németországba került, ahol a tanulás mellett végigjárta a Hamburg korosztályos csapatait, majd 2010. március 24-én debütált a második számú csapatban. Nem kellett sok idő, és már a Bundesligában futballozott, ráadásul 2013-ban leigazolta őt a Leverkusen. Tehetségére hamar felfigyeltek a szakemberek, és 2015-ben 30 millió euróért leigazolta őt jelenlegi csapata, a Tottenham.

Szon 224 mérkőzésen lépett pályára eddig a londoniaknál, 83 gólt szerzett és 46 asszisztot osztott ki. Ráadásul a koronavírus-járvány miatti leállást kihasználva jelentkezett a kötelező katonai szolgálat letöltésére hazájában, amivel egy már évek óta húzódó ügy végére került pont. 

A támadó születésnapjáról megemlékezett az UEFA is, a jeles napra készült összeállítást a fenti videóra kattintva tekintheted meg.


2020. július 8. 12:31

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok









© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS