PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Álomkarrier: Egy klubnak volt helye az életében, de azzal felért a csúcsra

52 éves lett az egykori kiváló védő.

Paolo Maldini 1968. június 26-án (éppen ma 52 éve) látta meg a napvilágot Milánó városában, amelyet – kis túlzással – sosem hagyott el. Az AC Milant választotta klubjának, a Rossoneri akadémiáján nevelkedett, majd 16 évesen debütált a nagycsapatban. A sérült Sergio Battistini helyére állt be a félidőben az Udinese ellen, innen pedig megkezdődött a nem mindennapi karrier. 

Maldini 901 mérkőzésen lépett pályára a vörös-fekete mezben, védő létére 33 gólt és 43 asszisztot jegyez. Hétszer megnyerte a Serie A-t, ötször pedig a Bajnokok Ligáját (korábban BEK), de diadalmaskodott az Olasz-kupában, az olasz Szuperkupában, a FIFA-klubvilágbajnokságon, az UEFA-szuperkupában és a Világkupában is. Tegyük fel bátran a kérdést: kívánhat egy hátvéd ennél sikeresebb pályafutást? 

A legendás futballista – aki a mezőnyből kiemelkedve egyetlen klub színeiben játszott – 52. születésnapjára készült összeálíltást a fenti videóra kattintva tekintheted meg.


2020. június 26. 12:08

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS