PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   KOMMENTÁLJ!   I   Spíler Extra

˝Ez volt az első BL-győzelmem, végre sikerült és meghódítottuk Európát˝

Sikerült Kakának és az AC Milannak visszavágnia a korábban elszenvedett vereségért.

Tizenhárom évvel ezelőtt rendezték a 2005-ös örök emlékezetű isztambuli BL-döntő 'visszavágóját', amin a Liverpool három gólos hátrányból felállva tudta legyőzni az AC Milan csapatát. 2007 május 23-án ugyanez a két csapat mérkőzött meg egymással az athéni fináléban.

A Milan és a brazilok aranylabdás legendája, Kaká emlékezett vissza az évforduló alkalmából erre az összecsapásra.

"Amikor mi már bejutottunk a döntőbe nagyon izgalmas volt várni arra, hogy ki lesz az ellenfelünk Athénban (amelyik csapat a Liverpool lett). Egyáltalán nem tudom elkülöníteni a 2007-es és a 2005-ös összecsapást. Az volt az egyik legemlékezetesebb döntő a Bajnokok Ligája történetében" - emlékezett vissza Kaká a finálé előtti gondolataira.

"Még egy döntő ugyanazzal az ellenféllel szemben. Nem könnyű egy ilyen összecsapás egy olyan csapat ellen, amelyik jól ismer, de ez fordítva is igaz. Nem szabad az előző vesztes mérkőzésre gondolni. El kell felejteni! Úgy érzem azonban mélyen mégis mind azt gondoltuk, hogy 'Már megint ugyanaz az együttes fog megverni minket a döntőben?' Ez az érzés mindig veled lesz egy vesztes mérkőzés után."

"Az első gól hihetetlen volt, mert amikor Pippo (Filippo Inzaghi) elindult nem nézett a labda felé. Ez volt a természetes reakciója, várta a kapusról kipattanó labdát. Szóval, amikor Pirlo ellövi a szabadrúgást ő lehet az első, aki odaér a visszajövő labdára. Nem emlékszem pontosan Ancelotti szavaira a félidőben, de a legfontosabb intsrukciókra nagyjából igen. 'Most fog eldőlni a mérkőzés, úgyhogy mindent adjatok bele. Még 45 perc van hátra, mi tudjuk a legjobban, hogy itt nincs vége a találkozónak.' A második gólnál csak én és Inzaghi voltunk elöl, a Liverpool védelme pedig remekül meg volt szervezve, és nekem csak egyetlen esélyem volt arra, hogy passzoljak. Vannak pillanatok, amik mindent megváltoztatnak és ünnepelni kell őket."

"Szörnyű volt, amikor gólt szereztek, mert feltörtek a 2005-ös emlékek. 'Ez nem lehet, már megint!' Utána jön egy érzelmi küzdelem. 'Meg kell nyernünk, nem történhet meg ugyanaz újra, csináljuk tovább.' ÉS közösen sikerült is. Sikerült annyit kihoznunk magunkból, ami kellett a győzelemhez és ahhoz, hogy ünnepelhessünk. Ez volt az első BL-győzelmem és azt gondoltam, hogy végre sikerült, meghódítottuk Európát. A legtöbb játékos a BL-ben szeretne játszani és megnyerni azt. Én pedig megvalósítottam ezt az álmot."

A brazil játékos és csapata tehát visszavágott a két évvel előtte elszenvedett vereségért, a 2007-es döntő összefoglalóját és Kaká visszaemlékezését a videóra kattintva tekintheted meg.


2020. május 23. 12:14

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS