PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Az olasz játékmester, aki négy BL-döntőben is pályára lépett

Elképesztő karrierje volt.

Andrea Pirlo 1979 május 19-én látta meg a napvilágot Fieroban. A negyvenegy éves visszavonult labdarúgónak elképesztő pályafutása volt. Karrierjét a Brescia-ban kezdte el, de később pályára lépett a három olasz gigász, az Internazionale, az AC Milan és a Juventus színeiben is.

1998-ban igazolta le őt a kék-fekete milánói alakulat, de igazi sztár a városi riválisnál lett belőle, ahol 2001-től tíz szezonon keresztül 2011-ig játszott. Az AC Milanban 401-szer lépett pályára, ezeken a találkozókon 41 gólt szerzett és vezéralakja lett a középpályának. Pirlo ezután Torinóba tette át a székhelyét, ahol újra kivirágzott és négy idényen keresztül volt a Juventus meghatározó játékosa is. Karrierje legvégén a New York Cityben futballozott és Amerikában is vonult vissza.

Az olasz karmester négy BL-döntőben is szerepelhetett – háromszor a Milannal, egyszer a Juventusszal –, amikből kettőt meg is tudott nyerni a piros-feketékkel. A videóra kattintva megnézheted Pirlo legszebb megmozdulásait a Bajnokok Ligájában.


2020. május 20. 14:22

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS