PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Nem sikerült tíz emberrel a csoda, a Barcelona ülhetett fel Európa trónjára

Egy hihetetlenül izgalmas döntő után a katalánoké lett az aranyérem.

Tizennégy évvel ezelőtt rendezték a párizsi BL-finálét, amelyen a Barcelona és az Arsenal csapott össze. A katalánok másodszor, az Ágyúsok pedig először akarták elhódítani a hőn áhított trófeát. A sorozat korábbi részében mindkét csapat könnyedén megnyerte a csoportját, és jutott a kieséses szakaszba, ahol a spanyolok útja a Chelsea, Benfica, Milan hármason, az angoloké pedig a Real Madrid, Juventus, Villarreal trión keresztül vezetett a döntőbe.

A találkozó legmeghatározóbb momentuma Jens Lehmann 18. percben történő kiállítása volt, ami után meglepetésre még Sol Campbell góljával megszerezte a vezetést Arséne Wenger csapata, de a második félidő hajrájában már nem bírták a nyomást az angolok. A Barcelona gőzerővel hajtott a tíz emberrel felálló londoniak ellen az egyenlítésért, amire a 76. percben került sor Samuel Eto'o lövésének köszönhetően, majd négy percre rá a csereként beálló Juliano Belletti döntötte el a mérkőzés és a kupa sorsát. A katalánok így másodszor is felülhettek Európa trónjára – azóta már ötszörös BL-győztesek –, az Ágyúsok pedig továbbra is hajszolják első Bajnokok Ligája-aranyérmüket. A videóra kattintva megnézheted a hihetetlenül izgalmas döntő összefoglalóját.


2020. május 17. 11:30

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS