PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   KOMMENTÁLJ!   I   Spíler Extra

Gyűlöltből világsztár, világbajnok, BL-győztes, de nem aranylabdás

Sokak szerint járt volna neki az elismerés.

Manuel Neuer pályafutása kétségkívül fantasztikus. A mai napon 34. születésnapját ünneplő német hálóőr, bár az utóbbi időben sérülései miatt sok időt töltött partvonalon kívül, teljesítménye szinte ugyanolyan konzisztens maradt és bizony a Hertha kapusedzője, Petry György is legutóbb azt mondta egy podcastben Baumstark Tibornak, továbbra is ott van a Bundesliga három legjobb kapusa között. Ugyanakkor Petry és állandó műsorvezetőnk szerint sem lehet feltétlen magabiztosággal azt állítani - mint ahogyan azt sokan teszik -  hogy forradalmasította volna a kapusposztot. Tbben is voltak korábban, akik hasonló stílusban csak mondjuk sérülései miatt kevésbé tudták kibontakoztatni tehetségüket (így például René Adler - a Bayer Leverkusen egykori kiválósága). 

Neuer gyakorlatilag a Schalke lelátóján nevelkedve, 1991-től 2011-ig, 20 évig tartozott a klub kötelekébe, így a gelsenkircheni szurkolók igencsak szúrós szemmel néztek rá, amikor a Pokal megnyerése után a nagy rivális Bayern Münchenhez szerződött. A bajoroknál azonban sikert sikerre halmozott: 2012 óta nem kevesebb, mint hétszer ünnepelhetett bajnoki címet, a 2012-13-as szezonban lehengerlő játékkal hódították el a Bajnokok Ligáját, de a hazai kupák begyűjtése mellett, a klubvilágbajnokság és az UEFA-szuperkupa sem maradt ki a vitrinből. A legnagyobb siker azonban kétségtelen, hogy a 2014-es világbajnoki cím, raádásul a tornán Neuert választották a legjobb kapusnak, ami után sokan már az Aranylabdát vizionálták neki, ám végül nem kapta meg.

A videóra kattintva megtekintheted Neuer legnagyobb védéseit.


2020. március 27. 13:13

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS