PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Egy páratlan pályafutás – 52 éves lett a Real Madrid-legenda

Hosszú ideig tartana felsorolni az érdemeit, de mi megpróbáljuk. 

Fernando Hierro neve vélhetően nem csak a Real Madrid-drukkerek számára ismert, a királyi gárda korábbi klasszis védője ugyanis amellett, hogy rengeteg trófeát nyert klubjával, számos egyéni elismeréssel rendelkezik.

Az éppen ma 52. életévét betöltő legenda a Real Valladolidban kezdte profi pályafutását, amelynek színeiben két szezont játszott, és 57 mérkőzésen két gólt jegyzett. 1989-ben a Real Madridhoz szerződött, ahol egészen 2003-ig meghatározó játékos, sőt három esztendőn át a csapat kapitánya volt. Emblematikus „figuraként" 439 meccsen lépett pályára, ezeken, egy hátvédtől szokatlanul sok, 102 gólt szerzett. Ötször nyerte meg a spanyol bajnokságot, emellett háromszor a Bajnokok Ligájában is sikerült diadalmaskodnia együttesével (1998, 2000, 2002). 2003-ban aztán Katar felé vette az irányt, az Al-Rayyanhoz igazolt, majd az angol Bolton Wanderers együtteséhez. Visszavonulását 2005. május 15-én jelentette be.

S, hogy az egyéni érdemeket is felsoroljuk: 1998-ban őt választotta az UEFA az év legjobb védőjének, 2002-ben pedig bekerült a világbajnokság All Star-csapatába. A videóra kattintva megtekintheted az UEFA által róla készített „születésnapi" összeállítást.


2020. március 23. 13:19

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS