PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

K2 – Himalája Koronája Expedíció exkluzív összefoglaló a Spíler1-en
K2 – Himalája Koronája Expedíció exkluzív összefoglaló a Spíler1-en

Hegymászó történelmet írt az Eseményhorizont csapata: Suhajda Szilárd július 25-én – első magyar állampolgárként – elérte Földünk második legmagasabb hegycsúcsát, a 8611 méteres K2-t. A Magyar K2 Expedíció filmjét a kalandokkal teli út eddig nem látott részleteivel, szeptember 7-én a TV2 Csoporthoz tartozó Spíler1 műsorán láthatják a nézők.  

Az összefoglalóból többek között kiderül, milyen viszontagságokkal kellett megküzdenie a sikerhez vezető út során Klein Dávidnak és Suhajda Szilárdnak, hogyan lehet ennyire szélsőséges körülmények között újra és újra erőt gyűjtve, mindenre elszántan menetelni a kitűzött cél felé, vagy, hogy mennyire lehetett nehéz döntés Dávid számára, hogy az expedíció sikerének érdekében, személyes ambícióit is hátrahagyva, 7400 méterről inkább visszaereszkedjen az alaptáborba, hogy aztán rádión keresztül támogassa barátját.

Sokan úgy fogalmaznak: a K2-n mászni „orosz rulett” – a statisztikák szerint négyből 1 ember nem tér vissza a csúcsról. Suhajda Szilárd első magyarként, ráadásul oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül jutott fel a „hegyek királyaként” is emlegetett piramisszerű hegyóriás legmagasabb pontjára, ám addig megannyi váratlan fordulat nehezítette a csapat munkáját, már rögtön az expedíció kezdetétől. A késve érkezett csomagok, az erős havazás, a film operatőrének lábsérülése és lementése csak néhány dolog a sorban. A felvételek jelentős részét maguk a mászók rögzítették a hegyen. A nézők részesei lehetnek a két hónapos expedíció legfontosabb fejezeteinek és annak a megrendítő pillanatnak is, amikor Suhajda Szilárd, megküzdve a kegyetlen hideggel, fáradtsággal és az oxigénhiánnyal, elérte a csúcsot és elsőként Klein Dáviddal osztotta meg az örömhírt!

K2 – Himalája Koronája szeptember 7-én 09:20-tól a Spíler1-en, ismétlés 12:55-től.
További ismétlések szeptember 8 és 13 között a Spíler1, és szeptember 9-én a Spíler2 műsorán.


2019. szeptember 6. 11:01

Címkék: hegymászás k2 k2 expedíció


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS