PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Már Szkarduban vannak a hegymászók
Már Szkarduban vannak a hegymászók

Klein Dávid és Suhajda Szilárd az utolsó eszközöket is beszerezték a küldetéshez.

Június 8-án elindult a Magyar K2-expedíció Pakisztánba. Klein Dávid és Suhajda Szilárd korábban elmondta, hogy jó előjelekkel várják a mászást, fiziakilag és lelkileg is jó formában vannak. Szükség is lesz erre, hiszen amellett, hogy a fenntarthatóságra is figyelnek, tisztán mászva, azaz oxigénpalack és teherhordók nélkül próbálják meghódítani a hegyet. Nem olyan régen Pakisztán fővárosából, Iszlámábádból jelentkeztek, mostanra pedig már 2226 méter magasan vannak. 

Dávid és Szilárd három napja repülővel jutott el a 2226 méter magasságban fekvő Szkarduba, ahol még az utolsó eszközeiket is beszerezték: a bazári forgatagban a gyógyszertár, matracok, esernyők, varroda, posta, műanyag hordók, többszáz méternyi kötél, hószögek, bambuszrudak és számos dolog várt rájuk. Tegnap a csomagjaik is követték őket, amelyeket még több órán keresztül pakoltak, rendszereztek. Ma tovább indultak Aszkoléba, amely az utolsó falu, melyet még azelőtt érintenek, hogy gyalogosan tovább indulnak a K2 5000 m magasan fekvő alaptáboráig.

A galériára kattintva megtekintheted, mivel töltötték a fiúk a legutóbbi napokat.


2019. június 15. 11:04

Címkék: hegymászás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS