PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Már most elveszítette a rangadót Pep Guardiola és csapata?

A hétvégén jön a Premier League tizenkettedik fordulója, mi pedig elhoztuk a legnagyobb érdekességeket a párharcokkal kapcsolatban.  

A videóra kattintva megtekintheted, milyen összecsapások várnak ránk a tizenkettedik fordulóban.

Chelsea–Crystal Palace

Az előző idény kezdete óta csak három csapat – a Liverpool (18), a Manchester City (18) és a Chelsea (14) – tud több idegenbeli győzelmet felmutatni, mint a Crystal Palace együttese (11).

Newcastle United–Bournemouth

A Cseresznyések az előző három bajnoki mérkőzésüket egyaránt lehozták kapott gól nélkül. Arra még azonban sosem volt példa a Bournemouth történetében, hogy négy egymást követő mérkőzést „clean sheet"-tel zárjon a csapat.

Southampton–Everton

Negatív rekordot dönthet meg a Southampton, ugyanis a Szentek mindössze egy pontot szereztek az idény során eddig lejátszott öt hazai mérkőzésükön. A Birmingham az egyetlen csapat, amely egy vagy annál kevesebb pontot gyűjtött egy adott szezon első hat, otthon lejátszott párharcán. Ki is esett az alsóbb osztályba (2005-06).

Tottenham–Sheffield United, szombat, 15.15, ÉLŐ, Spíler1 TV

Harry Kane az egyetlen játékos a Premier League-ben, aki minden eddigi ellenfele ellen betalált már (28). A Sheffield United lehet a 29. ebben a sorban.

Liverpool–Manchester City

A Vörösök ligarekordot jelentő tíz pontot gyűjtöttek be eddig a szezonban vesztes pozícióból. Ráadásul az előző két bajnoki mérkőzésüket egyaránt úgy nyerték meg, hogy az ellenfél (Tottenham, Aston Villa) talált be először. Háromszor egymás után ezt még sosem sikerült megismételniük. Vajon a Manchester City ellen ismét hátrányból fordítanak?

A manchesteri kékek ugyanakkor az előző 12 idegenben lejátszott mérkőzésükből 11-et megnyertek, csak a Norwich Citytől kaptak ki. Ráadásul összesen harmincszor találtak be ezeken a találkozókon. Ami azonban a hazaiak javára dönthet az az, hogy Pep Guardiola 2008-as barcelonai kinevezése óta egy menedzsertől sem kapott ki többször, mint Jürgen Klopptól. A spanyol hét vereséget számlál a német ellen minden sorozatot figyelembe véve. 

A tizenkettedik forduló további mérkőzései: Norwich City–Watford; Burnley–West Ham United; Leicester City–Arsenal, szombat, 17.55, ÉLŐ, Spíler1 TV; Manchester United–Brighton, Wolverhampton–Aston Villa, vasárnap, 14.55, ÉLŐ, Spíler1 TV. 


2019. november 8. 14:56

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS